Tepebaşı Belediyesi Turkar'ı Aldı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, çalışmalarında kullanmak üzere Türkiye'nin ilk yerli 4x4 aracı olan Turkar SX4-12V modelini Hisarlar Grup'tan teslim aldı.

Tepebaşı Belediyesi Turkar'ı Aldı
Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Hisarlar Grup tarafından üretilen, Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR, Hisarlar fabrikasında düzenlenen törenle Tepebaşı Belediyesi’ne teslim edildi. Teslim töreninde bir konuşma yapan Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, Turkar 4x4'ün, dayanıklılık ve emniyetle kullanılan kompakt ve güçlü iş ortağı olduğunu söyledi.

Türker konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:
“Sert ve kayalık, karlı ve buzlu, sulak ve gevşek zeminlerde, çamurda, ırmak, çay ve dere geçişleri gibi her türlü zor arazi koşullarında, hem büyük hem küçük şehirlerimizin handikapı olan dar ve dik yokuşlu yollarında mekan, zemin ve iklim engelini aşmak üzere tasarlanan Turkar 4x4, güçlü iş ortağı olacaktır. Zorlu engebeli araziye, sarp kayalıklara, çetin iklim koşullarına hakimiyeti sebebiyle yeryüzünde sadece Türkiye’de yaşayan Anadolu dağ keçisi, araçların tasarım ve gelişim aşamasında ilham kaynağı olmuştur.”
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, devrim arabasının kullanıldığı yılları hatırladığını söyledi.

Ataç, ''Fevzi Türker konuşurken aklım 1960’lı yıllara gitti, Devrim arabasının yapıldığı yıllara, bu Türkiye için çok önemli bir serüvendi. Maalesef o dönemde içeriden ve dışarıdan bazı güçlerin engellemesi ile bu tür bir emeğin yarım bırakılması Türkiye açısından yüz kızartıcı bir olaydı. Şimdi Eskişehir’de ikinci bir devrim yaşanıyor, bir 4X4 araç dünya piyasasına girdi. Bu kentimizin sokaklarında sizin ve bizim iftiharımız olarak dolaşacak, Eskişehirli de bu yerli üretimi büyük bir keyif ile izleyecek” diye konuştu.

Program, konuşmaların ardından düzenlenen kokteylle son buldu.
Kaynak: İHA