Tarihi Köşkün Restorasyonu Başladı

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde 1859 yılında inşa edilen Tarihi Koçanlı Köşkü’nün restorasyonu başladı.

Tarihi Köşkün Restorasyonu Başladı
Çandarlı Belediyesi tarafından İzmir Valiliği’nin destekleri ile Tarihi Köşkün restorasyonun başladığını ifade eden Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, “1859 yapımı bir bina. Çandarlı’nın eski kültüründen yansıma yapabilecek bir bina burası. Biliyorsunuz, bu bina meclisimiz tarafından kamulaştırıldı. Valiliğimiz tarafından da desteklenerek kamulaştırma ücretini ödedik ve tapusu Çandarlı Belediyesi’ne geçti. Restorasyon projesini hazırlattık ve kuruldan geçirdik. Şuanda 20 Eylül’den bu tarafa da restorasyon çalışmaları başladı.

Hızlı bir şekilde yapmamız lazım. Çünkü zaten çok tahrip olmuş daha önceden. Çatısı çökmüş, yıkılmak üzere bir konaktı burası. Yeniden tarihimize ve kültürümüze bunu kazandırmak istiyoruz. Bunu en hızlı şekilde bu senenin sonuna kadar bitirmeyi amaçlıyoruz. İnşallah, restorasyonlar güzel ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Yılsonuna kadar da bitireceğiz inşallah.

Burası butik otel olarak çalışabilir ya da belediyemizin misafirhanesi olarak kalabilir. Arkasında 960 metrekare saklı bir bahçemiz var. İçinde fırını olan, kuyusu olan ve müştemilatı olan bir bahçesi var. Bu bahçe ve yan taraftaki müştemilatı da kullanılarak çok geniş bir hizmet alanı olacak burası. Çandarlımıza hayırlı olsun, Çandarlı halkına hayırlı olsun, yöre halkına ve Türkiye’ye hayırlı olsun.” dedi.

Kaynak: İHA