'Sanal Fuar ve Ticaret Ağı Projesi'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Sanal Fuar ve Ticaret Ağı Projesi" ile kısa vadede Karadeniz bölgesindeki ülkeler, orta vadede tüm Avrupa ve uzun vadede tüm dünya ülkeleri ile ticaret bağlarının geliştirilmesi ve yeni ticaret bağları kurulacağını bildirdi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, amaçlarının proje ortağı Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kastamonu, Samsun, Trabzon ve Zonguldak ile Karadeniz havzasındaki ülkeler arasında ortak ticaret portalı kurarak e-ticaretin geliştirilmesi, yeni ticaret bağlarının kurulması ve ihracatın artırılması olduğunu kaydetti.

Sakarya'nın ihracatının yükselişe geçmesine rağmen hala potansiyelinin altında olduğuna dikkati çeken Kösemusul, bunun firmaların dış ticaret konusunda yeterli tecrübeye sahip olmamasından kaynaklandığını savundu.

Kösemusul, proje kapsamında kurulacak portalda işletmelerin ürünlerini sergilemelerine, stantlarını gezmelerine, sipariş vermelerine ve almalarına olanak sağlanacağına işaret ederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu program kapsamında hazırlanacak projeler, Türkiye'den Karadeniz'e sınırı olan veya görev alanı bu bölgeleri de kapsayan kurumların başvurabildiği bir AB Katılım Öncesi Mali Destek Programı'dır. Alman-Yunan Ticaret ve Sanayi Odası, Yunanistan- Fuar/Sergi Araştırma Enstitüsü, Bulgaristan-Targovishte Ticaret ve Sanayi Odası, Gürcistan-Kafkas Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü, Moldova Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklığıyla hayata geçirilecek proje, üyelerimizin uluslararası platformda e- ticareti geliştirmeleri adına oldukça önemli bir çalışma. Bu anlamda çok heyecanlıyız. Benzer çalışmalarımız devam edecektir."

Kaynak: AA