Oltu'nun Doğalgaz Talebi

Oltu ilçesinde doğalgaz çalışmalarının başlayabilmesi için vatandaşların abonelik talebinde bulunması gerektiği bildirildi.

Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, yaptığı açıklamada, doğalgaz şebekesinin çekilebilmesi için elektrik abone sayısının yüzde 60'nın doğalgaz için talepte bulunması gerektiğini söyledi.

Doğalgaz hizmetinin ilçeye gelebilmesi için BOTAŞ Genel Müdürlüğü ile gerekli görüşmeler tamamlandığını belirten Ziyrek, şöyle konuştu:

"Artık siyaset ve bürokrasi cephesi üzerlerine düşen görevi yerine getirdiler, söz artık ilçe halkında. İlçe merkezi elektrik abone sayısının yüz 60 oranında doğalgaz abone başvurusu olması gerekmekte. 29 Ekime kadar bu başvuruların yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde yatırım gerçekleşmeyecektir. İlçemize doğalgazın gelmesi için belirtilen tarihe kadar ev sahiplerinin doğalgaz abone bağlantı ve sayaç bedeli olan 2013 yılı tarifesine göre 335 lira yatırmaları halinde doğalgaz ilçemize gelecektir. Zaman çok dar ve böylesine bir yatırımdan ilçenin mahrum kalacaktır."

Öte yandan, halkın bilinçlendirilmesi ve abonelik yapması amacıyla Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Toprak başkanlığında kurulan komisyonun, bir ay boyunca hane ziyaretleri gerçekleştireceği öğrenildi.

Kaynak: AA