Mesut Ergin’e Ayvalık ve Altınova’da İlgi Yoğun Oldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, CHP’den Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adayı olan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin Ayvalık merkez ve Altınova’da esnaf ziyaretleriyle vatandaşlarla buluşma geleneğini sürdürüyor.

Mesut Ergin’e Ayvalık ve Altınova’da İlgi Yoğun Oldu
Bu kapsamda önceki gün Altınova beldesinde bulunan kahvehaneleri gezen Başkan Mesut Ergin, vatandaşlarla çay içip, sohbet etti. Vatandaşlarla son derece samimi bir diyalog kurduğu gözlenen Ergin, onların sorunlarını da dinlemeyi ihmal etmedi. Altınova’da ayırt etmeksizin tüm kahvehaneleri gezerek, her kahvehanede vatandaşlarla iç içe olduğu gözlenen Mesut Ergin’in kahvehane ziyaretlerinde yaşlı bir vatandaşın kendisine ‘Ayvalık Belediye Başkanı seçilirseniz Altınova’a ne kadar sahip çıkarsınız?’ şeklindeki sorusunu yanıtlayan Ergin, Altınova’nın kendisi için oldukça büyük bir önemi olduğunu vurguladı.

Altınova’da geçiminin büyük bir kısmını tarımdan elde ettiği gelirle sağlamaya çalışanların olduğuna işaret eden Başkan Ergin, “Altınova’da esnafın ve çiftçinin içinde bulunduğu ekonomik durum belli. Altınova Belediyesinin kapatılmasıyla bu güzel belde Ayvalık’ın en uzak ve en büyük mahallelerinden biri haline dönüşüyor. Haklı olarak sizlerde Ayvalık Belediyesi’nin bu uzak mahalleye hizmet verme noktasında, ‘gözden uzak gönülden de uzaktır’ şeklinde bir düşünceyi taşıyor olabilirsiniz. Ancak benim belediyecilik anlayışımda en yakın mahalle ile en uzak mahalle arasında hiçbir fark olmayacak. Çünkü her mahalle benim belediyemin mahallesidir. Bu yüzden de Küçükköy, Sarımsaklı, Altınova ve köyler benim her zaman eşit hizmet götüreceğim noktalar olacaktır” sözünü verdi.

İKİNCİ DURAK ALİÇETİNKAYA MAHALLESİ SEMT PAZARI OLDU
Altınova ziyaretinin bir gün Ayvalık’ın 10 bini aşkın nüfusuyla en büyük mahallesi olarak nitelendirilen Aliçetinkaya’da Pazar günleri kurulan semt pazarını ziyaret eden Mesut Ergin’e burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tatilini Türkiye’nin diğer il ve ilçelerinden gelerek Ayvalık’ta geçiren ziyaretçilerinde Başkan Ergin’e, ‘Sizi gazete ve internet haberlerinden takip ediyoruz. Küçükköy ve Sarımsaklı’da yaptığınız hizmetler çok güzel ve anlamlı. İnşallah; Ayvalık’a da sizin gibi çalışkan ve bu hizmetleri yerine getirebilecek bir belediye başkanı göreve gelir” şeklindeki sözler sarf ettiği gözlendi.

Bunun üzerine Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Biz, Küçükköy ve Sarımsaklı’da yaptığımız başarılı çalışmaları halkımızın desteğiyle gerçekleştirdik. Umuyorum ki; Ayvalık’a daha güzel ve ilçeye yakışacak dev projeleri de Ayvalık halkıyla bütünleşerek gerçekleştirmeye fırsat bulabiliriz” ifadelerini kullandı. Pazarcı esnafı ile sohbet edip, pazarcıların yaşadıkları sorunları yerinde inceleme fırsatı bulan Ergin, pazaryerinden kendisine gösterilen yoğun ilginin verdiği moral ile ayrıldı.
Kaynak: İHA