Manisa'dan Kısa Kısa

Salihli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kamil Erbay, aşçı yardımcılığı kursu açacaklarını bildirdi.

Başvuruları bugünden itibaren kabul edeceklerini bildiren Erbay, şunları söyledi:

"İlçemiz turizm bölgesi kapsamında olmasına rağmen kalifiye eleman sayısında yetersiz. Bizler de bu doğrultuda bazı alanlara yönelik kurslar açıyoruz. Merkezimize aşçı yardımcılığı kursu açılması yönünde çok sayıda talep geldi. Bizler de bunu değerlendirip açmaya karar verdik. 878 saat sürecek kursumuza bugün itibarıyla başvurular başladı.

"

-Başarılı judocular ödüllendirildi

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, çeşitli turnuvalarda Balkan ikincisi olan judocuları ödüllendirdi.

Tekirdağ'da düzenlenen Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda 32 kilogramda Balkan ikincisi olan Kerime Sapmaz ile Romanya'nın Miercuera kentinde gerçekleştirilen Büyükler Balkan Şampiyonası'nda 78 kilogramda Büyükler Balkan ikincisi olan Firdevs Toprak, Başkan Okay tarafından ödüllendirildi.

-Sağlık çalışanlarına seminer

Saruhanlı Sağlık Grup Başkanlığı tarafından sağlık çalışanları ve vatandaşlara yönelik, "Hareketli yaşam ve fiziksel aktivitenin önemi" konusunda seminer verildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Özer, koruyucu sağlık hizmetlerinde düzenli fiziksel aktivitenin önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Özer, her yaştaki tüm bireylerin, her zaman, fiziksel aktivite ve spora katılmaları konusunda motive edilmeleri gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA