Manisa'da İlaç Satış Denetimi Yapıldı

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, eczanelerden temin edilmesi gereken ilaç ve tıbbi ürünleri satan işyerlerine yönelik denetim yaptı.


İl Sağlık Müdür Yardımcısı Osman Bayık, yaptığı açıklamada, İlaçların, eczaneler dışında benzinlik, market, bakkal gibi yerlerden temin edilmesinin halk sağlığını tehdit etttiğini, saklama koşulları belli olmayan bu ürünlerin kullanılmasının ölümlere bile sebep olabileceğini kaydetti.


Bu denetimleri arttıracaklarını belirten Bayık, şöyle konuştu:

"Daha önce bu konudaki bilgilendirmemizin kısmen etkili olduğunu gördük ancak yine de ilaç ve tıbbi ürünlerin satıldığını denetimler sırasında gördük. Denetim ekiplerimiz gerekli işlemleri yaptılar. İlaç ve tıbbi ürünlerin satışlarını yapan kişi ve firmalardan bu konuya çok dikkat etmeleri gerektiğini, aksi takdirde yasal işlemle karşı karşıya kalacakları gibi, halkımızın sağlığını tehdit ettiklerinden de vicdan azabı duyacaklarını ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımızdan da duyarlı davranışlar bekliyoruz. Bu konudaki danışma bilgi ve şikayetler için müdürlüğümüze başvurabilecekleri gibi internet sayfamız üzerinden de bize ulaşabilirler."
Kaynak: AA