Konya'da Hava Sıcaklığı Düşecek

Konya ve çevresinde yarın, yağışlı ve serin hava nedeniyle sıcaklıkların 10 ile 15 derece arasında düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgenin, yarın parçalı bulutlu, akşam saatlerine doğru batı kesimlerinin çok bulutlu ve yer yer hafif sağanak yağışlı olacağı, gece saatlerinden itibaren ise bölge genelinde sağanak yağışın beklendiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hava sıcaklıklarının, çarşamba gününden itibaren kademeli olarak hafta sonuna kadar olan periyotta, tüm bölgemiz genelinde 10 ile 15 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın da salı günü öğle saatlerinden itibaren, çarşamba günü akşam saatlerine kadar güney yönlerden ara ara kuvvetli, perşembe gününden itibaren ise kuzeyli yönlerden orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir. Çarşamba ve perşembe günleri aralıklarla görülecek sağanak yağışlar, cuma gününden itibaren etkisini yitirecek."

Öte yandan, beklenen yağış ve perşembe gününden itibaren esecek olan kuzeyli rüzgarlarla birlikte düşecek olan hava sıcaklıklarının yaratabileceği olumsuzluklara karşı, ilgililerle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması tavsiye edildi.

Kaynak: AA