Kars Belediyesi İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

Kars’ta yıllarca el vurulmayan ve her belediye başkanının kabusu olan alt yapıya girerek kentin alt yapı sorununu çözen Başkan Nevzat Bozkuş, son olarak Hapan ve Kasaplar Mevkisinin de alt yapı ve üst yapısını baştan aşağı yeniledi.

Kars Belediyesi İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor
Yıllarca el vurulmayan Hapan ve Kasaplar mevkiisini baştan aşağı yenileyen Başkan Bozkuş, belediye hizmetlerini alt yapıdan başlayarak bütün cadde ve sokaklara taşıdıklarını belirtti.

Hapan ve Kasaplar Mevkiinde yapılan çalışmalarını yerinde gören ve burada bulunan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Bozkuş, Kars’ın sorunlarının giderilmesi için elini değil kafasını taşın altına koyduğunu, özellikle yapılmaz dediği alt yapıya girerek adeta intihar ettiğini ve bugünde alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarının kente yakışır hale getirildiğini belirtti.

Yıllarca hiç kimsenin girmediği ve cesaret edemediği cadde ve sokaklara girerek alt yapıdan üst yapıya kadar bütün sorunlarını çözerek sıcak asfalt yapan Başkan Bozkuş’a vatandaşların ilgisi de dikkat çekiyor.

İktidar partisi olmasının ve kaynakları doğru kullanmanın haklı gururunu yaşadığını ifade eden Bozkuş, yakın gelecekte Kars’ın gerçekten modern ve gelişmiş şehirler arasında yer alacağını söyledi.

Kasaplar mevkiinde bulunan ve vatandaşların uğrak yeri olan çay ocağında oturarak vatandaşlarla birlikte çay içen ve Kars’ta yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Bozkuş’a yaptığı kalıcı yatırımlardan dolayı teşekkür eden vatandaşlar Bozkuş’un yanında olduklarını söylediler.

Belediye çalışmalarının kalıcı ve sevindirici çalışmalar olduğuna dikkat çeken vatandaşlar; “Biz yıllarca burada oturduk. Hiçbir dönem buraya hizmet gelmedi. Hiç kimse buradaki vatandaşların sorunlarını dinlemedi. Burada yaşadığımız sorunlar yıllarca giderilmedi. İlk kez bir belediye başkanı yanımıza gelerek burada bizlerle yapılan çalışmaları paylaştı. Burası baştan aşağı yenilendi. Bazı arkadaşlarımız ‘başkan seçim çalışması yapıyorsun’ dedi.

Peki bundan öncekiler seçim çalışması yapmadı mı? Biz başkanın seçim çalışması yaptığına inanmıyoruz. Başkan doğru ve kalıcı çalışmalar yapıyor. Bu yatırımları ‘seçim çalışması’ olarak yansıtmak doğru değil. Başkan tek başına hep çalıştı. Bunu görmemekte yanlıştır. Burada yapılan işler var. Eğriye eğri, doğruda doğru demek gerekir. Allah başkanın yardımcısı olsun. Kars gerçekten değişti” dediler.

“EV VE İŞYERLERİMİZE LAĞIM SULARI DOLUYORDU”
Hapan ve Kasaplar Mevkiinde işyeri ve evleri bulunan vatandaşlar; “Yıllarca ev ve işyerlerimizin bodrumlarına lağım suları doldu. Yapılan yol çalışmalarında yağmur suyu ve kanalizasyon şebekeleri atıl vaziyette toprak altından çıktı. Bunları burada herkes gördü. Alt yapısı çökmüş bir yerde yaşıyorduk. Şimdi belediye tıkanan, ağzına kadar taş ve toprakla dolmuş yağmur suyu ve kanalizasyon şebekesini değiştirdi. Adeta burası baştan aşağı yenilendi. Şimdi de bazı kısımlarında asfalt ve kaldırımlar yapıldı. Bunlar sevindirici hizmetler, bunlar belediyenin asli hizmetleri, ama biz yıllarca bu hizmetlerden yararlanamadık. Hiçbir dönem burada bu tür çalışma yapılmadı. Kars’a bir çivi çakandan Allah razı olsun. Başkan Kars’ın sorunlarını tek tek çözdü. Çözmeye de devam ediyor. Biz başkanın yanındayız. Önemli olan o parti, bu parti değil, önemli olan Kars’a bir şeyler yapmaktır. Başkan Kars’a bir şey değil, çok şey yaptı. Allah için bunu görmek ve yapılanı desteklemek gerekir. Doğru olanı da budur” diye konuştular.

Vatandaşların yoğun ilgisi karşısında şaşıran Başkan Nevzat Bozkuş; “Burada önemli olan Kars’a yapılandır. Bunun kimin yaptığı değil. Biz Kars’a çalışıyoruz. Karslılara hizmet veriyoruz. Tabi ki sizlerde bizlerden bu hizmetleri bekliyorsunuz. Ben her zaman ifade ediyorum. Kars’ın çar-cur edecek parası yok. Biz yetimin hakkını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz. Burada kazanan Kars’tır. Çünkü doğru işler yapıyoruz. Kalıcı işler yapıyoruz. Biz göreve talip olurken bu hizmetleri yapacağımızı söylemiştik. Şükürler olsun şu anda Kars’ın birçok sorunu çözdük. Sizlerin bizlere verdiği destekle bütün sorunları çözeceğiz” diyerek vatandaşlara kendisine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra vatandaşlar sohbet eden Bozkuş, közde çay içti. Vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlardan yapılan hizmetlere sahip çıkmalarını istedi. Yaklaşık 40 dakika süren sohbette genel anlamda Kars konuşuldu. Başkan Bozkuş, daha sonra bölgede yapılan çalışmaları yerinde gördü. Çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Bazı kaldırım ve yollarda rastladığı eksiklikleri tespit ederek ilgili firma yetkilisinden buraların sökülerek yeniden yapılması istedi.
Kaynak: İHA