İtfaiyecilerden Dualı Geçiş Töreni

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla yaptığı geçiş töreninde itfaiye araçlarından dua edildi.

İtfaiyecilik Haftası kutlamaları kapsamında Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar ve beraberindekiler, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Açar, ziyarette Günaydın'a çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Daha sonra aralarında Osmanlı Devleti dönemindeki itfaiye teşkilatı olan tulumbacılar, itfaiye araçları ve erlerinin bulunduğu kortej, Mimar Sinan Caddesi'nde geçiş yaptı.

Bu sırada itfaiye araçları hoparlöründen "Allah'ım, tehlikeye düşmüş her canlının, çocuk ya da yaşlı birinin imdadına geç kalmadan yetişebilmek için bana güç ver. Yangınla mücadelede bilgi, teknik ve tecrübelerimi artır. Sevgimi, cesaretimi ve tecrübelerimi artır. Pirimiz İbrahim peygamberi yanmaktan koruduğun ilahi emrin sırrına beni de dahil et" şeklinde dua edildi.

Geçiş töreninin ardından gazetecilere açıklama yapan Açar, İtfaiyecilk Haftası'nı büyük bir mutlulukla kutladıklarını söyledi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 24 saat halka hizmet ettiklerini anlatan Açar, vatandaşlar da takdir gördüklerini kaydetti.

Kaynak: AA