İşletmede Engel Tanımayan Kafe

Antalya Valiliği ve Dr. Günseli Bülent Akınsal Özel Eğitim Merkezi’nin ortak projesi olan ‘Özel Kafe’ zihinsel engelli 20 öğrenci tarafından 6'şar kişilik gruplar halinde dönüşümlü olarak işletiliyor.

İşletmede Engel Tanımayan Kafe
Hem Valilik personeli hem de dışardan gelen misafirlere açık olan işletmede içecek ve kahvaltı servisi yapılıyor. Hesapların da öğrenciler tarafnıdan toplandığı işletmede sadece kasa hesabı okul yönetimi tarafından tutuluyor. Kafe, valilik mesai bitimine kadar açık kalıyor. Özel eğitim merkezi müdürü Hüseyin Altıntaş proje kapsamında eğitim alıp mezun olan öğrenciler otel ve alışveriş merkezlerinde istihdam edildiğini ifade etti.

Dr. Günseli Bülent Akınsal Özel Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Altıntaş özel gereksinimli zihinsel engelli çocukları topluma kazandırma projesi olan “Özel Kafe” projesinin Antalya Valiliği tarafından valilik binasında tahsis edilen alanda 5 yıldır devam ettiğini belirtti

Zihinsel engelli çocukların burada mesleki, fiziki ve zihinsel açıdan birçok yönden becerilerini geliştirdiklerini de ifade eden Altıntaş, “Zihinsel engelli öğrencilerimiz burada mesleki, zihinsel ve toplumsal uyum becerilerini geliştiriyorlar. Halkımızla iç içe bulunuyorlar” dedi.

Zihinsel engelli çocukların ve velilerinin bu projeden çok memnun kaldıklarını ve öğrencilerin çalışarak para kazanma kavramını da en iyi şekilde uygulayarak öğrendiklerinin altını çizen Altıntaş, “Zihinsel engelli öğrencilerimiz 1 Nisan-1 Kasım tarihleri arasında burada çalışarak para kazanıyorlar. Velileriz bu durumdan çok memnun. 20 öğrencimiz bu dönem boyunca burada hem meslek ediniyor, hem de para kazanıyorlar” dedi.

Okuldan mezun olan öğrencilerin istihdam edilmesi hususunda da bilgiler aktaran Altıntaş şöyle konuştu:
“Mezun olan öğrencilerimize de bölgede bulunan büyük oteller ve alışveriş merkezlerinde istihdam ediyoruz. Öğrencilerimiz ve valilik personelleri bu projeden çok memnun. Zihinsel engelli insanlara fırsat verilince neler yapabileceklerini görüyoruz. Engelli arkadaşlarımız kendilerine güvendikleri sürece yapamayacakları şey yoktur.”
HER SABAH KAHVALTILARINI KAFEDE YAPIYORLAR
Valilik çalışanlarından Seçil Çelikgürboy ve Durdu Demir de her sabah kahvaltılarını Özel Kafe’de yaptıklarını ve zihinsel engelli öğrencilerin hizmetlerinden oldukça memnun olduklarını belirtiler. Çelikgürboy ve Demir, Özel Kafe’nin sadece 7 ay boyunca değil sürekli açık olmasını istediklerini dile getirdiler.

ÇALIŞTIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM
Proje kapsamında Özel Kafe’de çalışan Büşra Uysal, “Özel Kafe de çalıştığım için çok mutluyum. Para kazanıyorum. Arkadaş çevrem oldu. Burası çok güzel” dedi

BİR ÇOK ARKADAŞIM OLDU
Özel Kafe'de çalışan Durmuş Ali Özcan ise okuldan sonra Özel Kafe’ye geldiğini, çalışmanın çok güzel olduğunu belirterek “Para kazanıyorum ve aileme yardım ediyorum. Burada bir çok arkadaşım oldu. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA