Hobi Bahçesinde Hasat Zamanı

Meram Belediyesi tarafından Karahüyük Mahallesi'nde yapılan hobi bahçelerinde Hasat döneminin gelmesiyle vatandaşlar ürünlerini toplamaya başladı.

Meram Hobi Bahçelerinin sahipleri, şehir hayatının stresinden uzak olmak, doğaya olan özlemlerini gidermek, piknik yapmak, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirmek ve boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilmek amacıyla hobi bahçelerine akın ediyor.

Meram Belediyesi tarafından Karahüyük Mahallesi'nde 92 bin metrekarelik alanda 3 yıl önce yapılan hobi bahçelerinde hasat döneminin gelmesiyle hafta sonları hareketlilik yaşanıyor. Bahçe sahipleri hobi bahçelerinde kendi yetiştirdikleri domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak gibi sebze ve meyveleri toplamanın keyfini yaşarken, doğal olarak yetiştirdikleri ürünleri tüketiyor.

Bazı vatandaşlar ise sebzenin yanında bahçelerini çiçeklerle donatıyor.

Böyle bir hizmeti Meram'a kavuşturduğu için Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı'ya teşekkür eden hobi bahçesi sahipleri, "Hafta sonları buraya geliyoruz, toprakla haşir neşir oluyoruz ve stres atıyoruz. Şehir ortamından ve kalabalıktan uzaklaşmak için her hafta sonunu iple çekiyoruz. Piknik yapıyoruz, dinleniyoruz ve enerjimizi harcayarak rahatlıyoruz. Hizmetlerden çok memnunuz ve başkanımıza çok dua ediyoruz" diye konuştu.

Hobi bahçesini güllerle donatan bir vatandaş ise gece yarılarına kadar burada dinlendiklerini bildirdi.

Hobi bahçesine gelerek şehrin gürültüsünden uzaklaştıklarını ifade eden vatandaş, "İlkbahardan sonbahara kadar hafta sonları burası bizim için vazgeçilmez bir mekan oluyor. Konyamızda Hüsn-ü Yusuf diye bilinen yıldız çiçeklerini ekiyoruz ki; içimiz açılsın. Komşularımız sebze ekerken biz bahçemizi çiçeklerle donattık. İnsana huzur veriyor. Belediyemizin bu hizmetinden çok memnunuz" diye konuştu.

Kaynak: AA