Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde Gölpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 39 yerleşim diliminden 12 hat ile ilçe merkezine öğrenci taşıyan servis sürücülerine eğitim verdi.

Gölpazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vahit Arslan, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Bürosu'ndan Uzman Jandarma Ercan Şanlı, psikolojik danışman Ramazan Kara ve sürücüler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arslan, Taşıma Kooperatifi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan sözleşmenin hükümleri, öğrenci servis araçları yönetmeliği, sürücü ile öğrenci, veli, okul idaresi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve üçüncü şahıslar ile olan ilişkiler hakkında bilgiler verdi.

Şanlı, yollarda yaptıkları araç kontrollerinde istenilen belgeleri, sürücülerin uyması gereken trafik kurallarını hatırlatırken, Kara ise sürücülere öğrenci psikolojisi ve davranışları konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Eğitim sonunda katılımlarından dolayı sürücülere teşekkür eden Arslan ise "Eğitimin birer ferdi olarak kabul ettiğimiz taşımalı sistem araç sürücülerinin daha dikkatli ve daha özverili olmalarını sağlamak adına bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Söz konusu eğitimler sayesined, bizler de taşıma esnasında gerek araçlarda, gerek trafikte ve gerekse de velilerin sürücülerimize karşı davranışları konusunda bilgi sahibi oluyoruz" ifadelerini kullandı.

-Gölpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aday öğretmenlere "Temel Eğitim Kursu"

Gölpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce aday öğretmenler için düzenlenen "Temel Eğitim Kursu"nun başladığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Vahit Arslan'ın yönetiminde başlayan programa Gölpazarı Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 17, Yenipazar'dan 5, Osmaneli'den 1 ve İnhisar Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 1 memur olmak üzere toplam 24 aday memur ve öğretmenin katıldığı ifade edildi.

Ayrıca kurs boyunca Türkçe, İnkılap Tarihi, Halkla İlişkiler, yazışma kuralları, Anayasa konularında eğitim verilceği, eğitimin sonunda ise adayların yapılacak sınavla Temel Eğitimi Kursu'nu tamamlayacağı belirtildi.

Kaynak: AA