Almanya'da NSU Davası

Almanya'da 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmakla suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı terör örgütü davasında, baş sanık olarak yargılanan Beate Zschaepe'yi bir cinayet öncesi gördüğünü iddia eden kadın tanık dinlendi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında ifade veren kadın, 2006 yılının Nisan ayında işlenen Mehmet Kubaşık cinayetinden günler önce evinin penceresinden Zschaepe'yi, örgütün diğer üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt ile bir aşırı sağcıyı evin yanında bulunan bir arsada gördüğünü belirtti.

Gazeteci olduğunu ifade eden kadın, pencereyi açtıktan sonra Zschaepe ile göz göze geldiğini aktararak, ''Gözünü kaçırmadı, yanındakilere bir şeyler söyledi'' dedi.

Bunun üzerine grubun eve girdiğini dile getiren kadın, NSU terör örgütünün ortaya çıkmasının ardından, gösterilen fotoğraflardan söz konusu örgütün üyelerini tanıdığını kaydetti.

Mahkeme heyeti başkanının ''Zschaepe'yi gördüğünden emin olup olmadığını'' sorması üzerine kadın, Zschaepe'ye dönerek, ''Sizin mükemmel bir dublörünüz yoksa Bayan Zschaepe, burada söylediklerimin hepsini tekrarlayabilirim'' ifadesini kullandı.

Gazeteci kadın, Zschaepe'nin Dortmund'lu bir Neo-Nazi ile mektuplaştığını duyduktan bildiklerini anlatmaya karar verdiğini kaydetti.

Öte yandan, polisin tanığın eski komşusunun ifadesini aldığı da bildirildi.

Dava yarın 41. duruşma ile devam edecek.

Kaynak: AA