'1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan:"Yaşlılarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sağlıktan beslenmeye, barınmadan rehabilitasyona tüm gereksinimlerinin karşılanması büyük önem arz etmektedir" dedi.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Aslan'ın "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada; tüm çabalarının, yaşlılığı hayatın bir sıkıntı dönemi olmasından çıkartıp herkes için ikinci bir bahar, mutlu ve sağlıklı bir yaşlanma için olduğunu söyledi.

Aslan, yaşlılara yönelik sağlık hizmetleri; sürekli, eşit, ulaşılabilir ve ücretsiz olarak sunulmaya çalışılmakta olduğunu belirterek,"Hastaneye gitmekte sıkıntı yaşayan ya da yatağa bağımlı olarak yaşamlarını sürdüren yaşlılarımıza yaşadıkları yerlerde, evde bakım hizmeti verilmektedir" diye kaydetti.

Aslan, şunları söyledi:

"Yaşlılarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sağlıktan beslenmeye, barınmadan rehabilitasyona tüm gereksinimlerinin karşılanması büyük önem arz etmektedir. Dünya Yaşlılar Günü'nde her yerde insanların güvenli ve saygın şekilde yaşlanması ve yaşlıların hak ettiği saygının gösterilmesi sağlık çalışanları olarak en büyük dileğimizdir. Tüm yaşlılarımızın "Dünya Yaşlılar Günü"nü kutlar sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diler, saygılarımı sunarım"

Kaynak: AA