Vali Düzgün’den Başarılı Taekwondoculara Ödül

Vali Orhan Düzgün, olimpiyatlarda derece elde ederek madalyalarla Kayseri’ye dönen iki milli taekvondocuyu makamında kabul ederek başarılarını ödüllendirdi.

Vali Düzgün’den Başarılı Taekwondoculara Ödül
Vali Düzgün, Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen “Deaf İşitme Engelliler Olimpiyatları”nda Poomse Dalı’nda, takım müsabakasında olimpiyat 2.si, tekli müsabakada ise Olimpiyat 3.sü olarak iki dalda madalya kazanan Aslıhan Savan ile Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa 3.sü olan Aleyna Özdemir’in bu başarılarının Kayseri’ye büyük sevinç yaşattığını belirtti.

Kayseri’nin yakın zamanda atletizm alanında dünya çapında başarılar elde ettiğini, Kayseri’nin bağrından çıkan başarılı atletlerin madalyalarla Kayseri’ye döndüğünü anımsatan Vali Düzgün, “Bugün de Taekwondo branşında Aslıhan ve Aleyna kızımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Kendileri bugün bana 3 madalya birden getirdiler. Bu durum sportif açıdan son derece önem taşıdığı gibi Kayseri’nin adını da uluslar arası alanda başarıyla duyuruyor. Ben kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.’’ diye konuştu.

Vali Düzgün, 2 Eylül tarihi itibariyle Sırbistan’da başlayan ve 5 Eylül’de sona erecek olan Yıldızlar ve Gençler Balkan Şampiyonası’nda da Kayseri’yi 36 kilo da Ayşe Sümeyra Alıcı’nın, 63 kiloda da Yunus Emre Sayan’ın temsil edeceğini ifade ederek, taekwondocuların en iyi sonuçla Kayseri’ye döneceğine inandığını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen’in de hazır bulunduğu ziyarette, Vali Düzgün tarafından başarılı taekwondocular Aslıhan Savan ve Aleyna Özdemir ile antrenörleri Arzu Sayan, ödüllendirildi.

Önümüzdeki yıl şampiyonalardan altın madalya ile döneceklerinin sözünü veren taekwondocular desteklerinden dolayı Vali Düzgün’e teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA