Sağlık İçin Yürüyüş

Halk Sağlığı”nın önemini vurgulamak amacıyla, her yıl Eylül ayının ilk haftası 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan ’Halk Sağlığı Haftası’ kutlama etkinlikleri başladı.

Sağlık İçin Yürüyüş
Muğla’da Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sağlık İçin Hareket Edelim’ sloganı ile yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Vali Yardımcısı Sebahattin Kapucu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay, Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden başlayarak İsmet Çatak Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve Recai Güreli Caddesi üzerinde Kız Meslek Lisesi önünde son buldu.

Muğla Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, hafta içinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle sağlık çalışanlarının her zaman halkın yanında ve hizmetinde olduğunun vurgulanması amaçlandığını belirtti.

Ceyhan, “Sağlık hizmetlerinin birinci amacı, kişilerin sağlıklı yaşamaya devam etmelerini sağlamak ve hasta olmamaları için çalışmaktır. İlimizde de Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, hem yaşam kalitesini yükseltmek, hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri artırılarak sürdürülmektedir. Çocukluk dönemi aşı uygulamaları, keneye karşı korunma yolları, tütün ve tütün ürünlerinin zararları, egzersizin önemi, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, hareketli yaşam, şişmanlık ve şişmanlığın oluşturduğu riskler ve obezite ile mücadele, bunlarla ilgili doğru alışkanlıklar kazanılmasının sağlanması hakkında toplum bilincinin oluşturulması, yaşlı sağlığı, KETEM tarafından kanser ile mücadele, içme ve kullanma suyu sanitasyonu, halk eğitimleri gibi konularda ağırlıklı çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca sağlıklı nesiller için çocuk, kadın ve üreme sağlığı hizmetleri gebe, lohusa, bebek, çocuk gelişimi, talasemi ve fenilketonüri takibi yapılmaktadır. Bu kapsamda vatandaşlarımızın koruyucu sağlık hizmetlerinden etkin biçimde faydalanmaları toplum sağlığı açısından oldukça önemlidir. Koruyucu sağlık hizmetlerinin sunumu aile hekimlerimiz tarafından gerçekleştirilmekte olup, tüm vatandaşlarımız kayıtlı oldukları aile hekimlerine müracaat ederek muayene olabilecekleri gibi ayrıca koruyucu sağlık hizmetlerinin sunumu hakkında bilgi alabileceklerdir” dedi.

Kaynak: İHA