Özhaseki'den İnceleme Turu

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye tarafından devam ettirilen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Özhaseki'den İnceleme Turu
İlk olarak belediyenin yanındaki askeri lojmanların yerine yaptırılmakta olan parka gelerek incelemelerde bulunan Başkan Özhaseki, ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçerek Kültür Yolu projesi kapsamında sürdürülen cephe düzenleme çalışmalarının son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra beraberindeki belediye yetkilileriyle birlikte Kurşunlu ve Mimarsinan Parkları'na geçen Başkan Özhaseki burada da devam eden çalışmalarla ilgili olarak fikir alışverişinde bulundu.

İncelemelerin ardından yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Özhaseki, Kayseri'ye estetik ve görsel güzellik katacak çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Şehrimizin en önemli iki parkı olan Kurşunlu Parkı ile Mimarsinan Parkı'nda düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Kültür Yolu projesinin de bir parçası olan bu parkları baştan aşağı yeniliyoruz. Bunların yanısıra belediyemizin yanındaki askeri lojmanların yerine de yepyeni bir park yapıyoruz. Kayseri'nin en merkezi yerlerinde bulunan bu parklarda insanlarımız keyifle dolaşıp hoşça vakit geçirecekler. Zaten Kurşunlu ve Mimarsinan Parkları bizim Kültür Yolu projemizin de bir parçası. Burada yaptığımız düzenlemelerde Kültür Yolu projesine uygun olarak da bir yapılaşmaya gidiyoruz. Bunların yanısıra bir süre önce başlattığımız ve şehrimizin merkezindeki çirkin görüntüleri ortadan kaldıran cephe düzenleme çalışmaları da hızla devam ediyor. Birinci etap olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki düzenlemeleri büyük oranda tamamladık. İşyeri tabelalarının oluşturduğu o çirkin görüntü orkadan kalkmış durumda. Sonuç olarak da göze hoş gelen estetik bir görünüm ortaya çıktı. Ayrıca meydandaki tören alanı ve tarihi eserlerin arkasında da hoş bir fon etkisi oluştu. Son zamanlarda özellikle şehir estetiğine ve görsel güzelliğine yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Şehrin alt ve üstyapı sorununu ortadan kaldırdıktan sonra sıra estetiğe, zerafete, görsel zenginliğe geldi. Buna dair çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor" dedi.

Kaynak: İHA