Nevşehir'de 2 Çocuğun Öldüğü Ev Yangını

NEVŞEHİR - MUSA ÖZYÜREK - Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde evinde çıkan yangında 3 ve 6 yaşındaki 2 çocuğunu kaybeden itfaiye eri Durak Sola ve ailesine Belediye yardım eli uzatıyor.

Yanan evin yan tarafında kurulan taziye çadırında aileyi ziyaret eden Çelik, Kozaklı Belediyesi İtfaiyesinde görevli baba Durak Sola'ya başsağlığı diledi.

Çelik, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında Sola'nın 3 ve 6 yaşlarında iki çocuğunu hayatını kaybettiğini belirterek, yaşanan acı olayın kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Ailenin yanında olduklarını göstermek için ziyaret ettiklerini belirten Çelik, "Tabi üzüntümüz, acımız derin. Rabbim böyle takdir etmiş. Şu saatten sonra Durak kardeşimiz artık bize emanet. Her türlü maddi ve manevi ihtiyacını karşılamak üzere yanındayız. Bu tür kazalara sebebiyet vermemek adına daha tedbirli olmalıyız. Acı bir olay, üzüntülüyüz. Durak kardeşimizin yaralarını saracağız" şeklinde konuştu.

-Ev kirası ödenecek, yanan ev tamir edilecek

Yanan evde incelemede bulunan Çelik, Sola ailesinin yeni bir eve yerleştirileceğini ve evin onarılarak oturulur hale getirileceğini belirtti.

Bu süreçte aileye maddi yardımda bulunacaklarını ifade eden Çelik, aile için tutulan evin kirasının ödeneceğini ve yanan evin onarımını belediyenin üstleneceğini vurguladı.

Pazar günü Kozaklı'da Buruncuk Mahallesi'ndeki tek katlı evde çıkan yangında, Devlet ve Mustafa Durak Sola kardeşler hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA