Midyat'taki Suriyeli Sığınmacılar

MARDİN - Mardin'in Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, "Yaklaşık 3 bin Suriyeli sığınmacıya toplam 200 bin TL'lik nakit para yardımında bulunduk" dedi.

Midyat'ın Akçakaya Mahallesi'nde kurulan Çadırkentte gitme hazırlığında bulunan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, kaymakamlık çıkışında önüne çıkan ve Midyat'ta kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyeli sığınmacıların sorunlarını dinledi.

Bingöl'e sorunlarını anlatan Suriyeli vatandaşlar, nakdi yardım, elektrik, su, kira yardımı, ev eşyası konusunda kendilerine yardım yapılmasını talep etti.

Suriyeli sığınmacıların sorunlarını ile bire bir ilgilenen Bingöl, Suriyeli misafirlere gerekli yardımı yaptıklarını ve önemi verdiklerini belirterek, "Onlar bizim misafirlerimizdir. Suriyeli sığınmacılar için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Onlar'ın Midyat'ta daha rahat etmeleri için çalışıyoruz. Şimdi de çadırkente gidip sığınmacılarımıza bakacağız." dedi.

Suriyeliler de, Kaymakam Oğuzhan Bingöl'e sorunlarını aktarmış olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Kaymakam Bingöl, daha sonra AA muhaahbirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gelen taleplere karşılık nakit yardımı yapabiliriz. Daha önce imkanlarımız ölçüsünde kişi başına 100 TL veriyorduk. Bu sayı arttığından ancak kişi başına 50 TL verebiliyoruz. Bunun haricinde başka yardım yapamıyoruz. Çadırkent haricinde Suriyeli sığınmacı sayısı şu anda 4 bin 700 kişiye ulaştı. Yaklaşık 3 bin Suriyeli sığınmacıya toplam 200 bin TL'lik nakit para yardımında bulunduk. Yardımlarımız imkanlarımız ölçüsünde devam edecek"

Bu arada, Midyat'ta, 2 bin 600'ü çadırkentte ve 4 bin 700'ü çadırkent dışında olmak üzere 7 bin 300 Suriyeli sığınmacı bulunuyor.

Kaynak: AA