Kars'ta Altyapı Çalışmaları

KARS - Kars İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Özbey, kentte altyapı çalışmalarına hız verdiklerini bildirdi.

Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın yaşamını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Kentte yaptıkları hizmetleri köylere kadar götürme hedefleri olduğunu vurgulayan Özbey, 2013 yılında merkez ve ilçelere bağlı 88 köye 217 kez giderek içme suyu hatlarında bakım ve onarım yaptıklarını anımsatarak, "9 köyümüzde 5 adet yeni ve 4 adeti bakım onarım gölet çalışmaları tamamlandı. 25 köye 41 kez gidilerek motopomp bakım onarım ve montaj gibi elektirik arızaları giderildi ayrıca 9 köyümüzde toplamda 35 kilometre sulama kanalı temizlemesi yapıldı" dedi.

Özbey, bazı köylerde geçen yıl planlaması yapılan kanalizasyon hattı projelerinin yapımına başladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Projesini tamamladığımız ihale aşamasında olan birçok kanalizasyon projesi de var. İnşallah en kısa sürede bunların çalışmalarını da başlatacağız. Ekolojik dengenin korunması, suda, toprakta meydana gelebilecek kirlilik ve bozulmaların önlenmesi ve çevrenin iyileştirilmesi için atık su çalışmaları önemli."

Kaynak: AA