Gazilere Körfez Turu

Bursalı gaziler ve aileleri gemiyle körfezi gezdi.

Gazilere Körfez Turu
Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gazi ve yakınlarına yönelik “vefa” turu düzenledi.

Gemi gezisine 375 gazi ve yakını katıldı.

3, 5, 10 Eylül günleri körfez ve 17 Eylülde şehit ailelerine İstanbul adalar gezisi olmak üzere “vefa” adı altında turlar düzenleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda İzzet Kaptan gezi teknesiyle düzenlenen turların ilki bu sabah Mudanya’dan yapıldı. Geziye 375 muharip Kore ve Kıbrıs gazisi eşleri ile birlikte katıldı.

Geziye AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de katılarak gazilerle sohbet etti. Öztürk, ”Gazilerimiz ve şehit yakınlarımız için ne yapsak azdır. Onlara vefa borcumuzu ödemek, bir nebze olsun gönüllerini alabilmek için bu gezileri düzenleyerek onları mutlu etmek istedik. Katkıları olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa’dan Mudanya BUDO iskelesine otobüslerle gelen gaziler, saat 09.30’da Mudanya’dan hareket etti. Körfezi gezecek olan gaziler, Armutlu, Fıstıklı ve Kumla’dan sonra saat 16:00’da Mudanya’ya dönecek. Piyanist eşliğinde eğlenen gazilere hazırlanan kumanyalar ikram edildi.
Kaynak: İHA