Ekinözü'nde Tarla Günü

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı Soysallı Köyü’nde dermontasyon amaçlı kurulan domates tarlasında üretilen domateslerin tanıtımı ve üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla tarla günü düzenlendi.

Ekinözü'nde Tarla Günü
Soysallı Köyü yeni yerleşim alanında yapılan tarla gününe Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, Ekinözü İlçe Müdürü Ömer Seyran, kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldılar.

Törenin açılışında bir konuşma yapan, Ekinözü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Seyran, ilk defa Ekinözü’nde böyle bir uygulama yaptıklarını belirterek, çiftçilere her türlü konuda destek olduklarını söyledi.

Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül ise Ekinözü’nün iklim koşulları bakımından meyve sebze yetiştiriciliği için çok uygun bir yer olduğunu ifade ederek, tarım müdürlüğü ile birlikte hareket edilmesi halinde çiftçilerin daha çok ürün elde edebileceklerini ve ürün çeşitliliğinin de bu sayede artacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ise, Ekinözü’nde deneme amaçlı olarak domates yetiştirdiklerini ifade ederek, “Ekinözü ilçemizde ilk defa bu şekilde deneme amaçlı domates yetiştiriyoruz. Çiftçilerimize her türlü konuda yardımcı olmak amacıyla birimlerimiz görev yapıyorlar. Domatesin yanı sıra diğer ürünlerde de çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.

Hüseyin Kevenci’ye ait tarlada yetiştirilen sırık domateslerin tadına da bakan davetliler, daha sonra tarlayı gezerek, bilgi aldılar.
Kaynak: İHA