Dünya Okulu Bahçeşehir Koleji Ankara'da

2013-2014 eğitim-öğretim dönemine hazırlanan Bahçeşehir Koleji, Ankara'daki kampüsünü dün hizmete açtı.

Dünya Okulu Bahçeşehir Koleji Ankara'da
20 yıl önce açılan Bahçeşehir Kolejleri, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 95 kampüs sayısına ulaştı.

Ankara Bahçeşehir Koleji’nin yoğun ilgi gören açılışında öğrenci ve velililerin katılımı ile keyifli anlar yaşandı. Okullarına bir an önce kavuşmak isteyen öğrenciler, okulu gezip oyun parkında oyun oynadı.

Açılışta Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve Bahçeşehir Koleji Kurucusu, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Dünya Eğitim Girişimleri Başkanı Enver Yücel tarafından kurdele kesildi.

Açılış konuşmasını yapan Enver Yücel, “Nihayet Ankara’dayız. Şubat ayında okulu 5 ay içinde bitireceğimizi söyledik, kimse inanmadı fakat dediğimizi yaptık ve okulumuzu açtık. Bir dünya okulu olan Bahçeşehir Koleji Ankara’ya çok yakışacak. Bakanlığımız ile ortak çalışmalar yaparak güzel işlere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Dünya yepyeni dinamikler üzerinden insanlık tarihinde eşi olmayan bir hızla milenyumu inşa ederken belki de en büyük sorumluluğun eğitimcilere düştüğünü ifade eden Yücel, “Bugün ilköğretim sıralarında ders gören öğrenciler şu anda var olmayan mesleklerde çalışacaklar. Saniyeler içinde dünyaya bağlanmak onların en doğal hakkı. Bilgiye ise parmaklarının ucuyla ulaşacaklar. Dijital dünyaya gözlerini açan bu nesil ileriki hayatlarında başarılı olmak için sadece bilgiye değil, yaratıcılık, iletişim, yabancı dil, teknoloji alanlarında üstün becerilere sahip olmak zorunda, Bugünün eğitimcileri dünyanın geleceğini emanet alacak nesilleri yetiştirirken bu sorumluluklarının büyüklüğünün bilincinde olarak kendilerini yenilemeli, hatta köklü gelenekleri aşarak yepyeni paradigmalar geliştirmeli. 21. yüzyıl, kendisini yenileyebilen ve sınırları aşabilenlerin yüzyılı olacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA