Çocuklar Başbakan Erdoğan'ı anlattı

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Usta'nın Hikayasi'nde çocuklar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı anlattı.

Çocuklar Başbakan Erdoğan'ı anlattı
Türkiye, Başbakan Erdoğan'ın hayat hikayesini Beyaz TV 'den izledi. Usta'nın Hikayesi adıyla izlecilerle buluşan belgeselin en eğlenceli anlarından biri de çocukların Başbakan Erdoğan'ı anlattığı bölümler oldu.

Gittiği yerlerde çocuklara oyuncak hediye ettiği hatırlatılarak, bu hassasiyetinin nereden geldiği sorulan Başbakan Erdoğan, çocuk sevgisinin Hazreti Muhammed'in en önemli sünnetlerinden olduğunu vurguladı. Hazreti Muhammed'in çocuklara yönelik davranışlarından örnekler veren Erdoğan, "Ben de hakikaten çocuklara karşı emsalsiz bir sevgi var, çok seviyorum. Aynı şeyi şu anda torunlarım için de o sevgi söz konusu" diye konuştu.

Çocuğu sevmenin geleceği sevmek anlamına geldiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam ettii:

"Onlara verdiğiniz o sevgi onların kendi dünyasında farklı bir zenginliğin temellerini oluşturuyor aslında. Sizden sevgiyi görürse o da sevgiyi yarın başkalarına aktaracaktır. Ama azarlamayla büyürse ondan kalkıp şefkat bekleyemezsiniz. Onun için yarının şefkat edecek nesillerini yetiştirmek için onları bu şekilde yetiştirmemiz, büyütmemiz gerekir diye düşünüyorum. Çünkü onlar sevgiye muhtaç kalmasınlar. Onlara bu sevgiyi her yerde verelim. Annesi olsa da verelim olmasa da verelim."

Erdoğan, çocukların "Recep Tayyip Erdoğan denildiğinde aklınıza ne geliyor" ve "O nasıl biri" sorularına verdikleri cevapları da izledi. Çocukların yanıtlarını tebessümle seyreden Erdoğan, düşüncesinin sorulması üzerine, "Hepsi ayrı bir tespit yapmış, bu iletişim çok anlamlı. 3 çocuk, 5 çocuk onu bile yakalamışlar. Onlar bile mutlular, demek ki ihtiyacımız var" dedi. Erdoğan'ın sözleri salondakileri güldürdü.

Çocukların "O nasıl biri" sorusuna verdiği cevaplardan bazıları ise şöyle:

Boyu uzun, güzel kalpli adam.

Can dostuna benziyor.

Kendini gür gür anlatıyor.

Çok ciddi.

Disiplinli.

Kendine özgüveni olan bir adam.

İyi bir yönetici.

Verdiği sözü tutan.

Fenerbahçeli.


Bıyıklıdır.


Büyük.

Biraz üçgen gibi yüzü var.

Biraz kilosu var.

Göbeği var.

Hep şık giyiniyor.

Genç.

Yakışıklı.