Batman’da Ambulanslara Ceza Yağdı

Batman’da hasta taşımadan hız yapan ambulanslara trafik polisleri tarafından ceza kesildi.

Batman’da Ambulanslara Ceza Yağdı
Şehir içinde hız limitini aştıkları gerekçesiyle 5 tane 112 acil servis ambulansına 340 TL ceza kesildi. Batman Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, şehir içinde hız limiti olan 50 kilometreyi aştıkları için Sağlık Bakanlığı'na ait 5 ambulansa kişi başına 340 TL para cezası kesti. Kesilen cezanın gerekçesi ise kent merkezinde ambulans sürücülerinin trafik akışını aksatması ve tepe lambası ile siren çalmaması olduğu belirtildi. Ambulans araçlarının kent merkezinde hasta taşımadığı halde kırmızı ışık ihlali yaptığı, siren ve tepe lambası yaktığı gerekçesiyle ambulansı kullanan sürücülere kişi başına 340 lira cezai işlem yapıldı.

Ambulanslara kesilen cezaları yanlış bulan vatandaşlar, hasta taşıyan araçların ayrıcalıklı olması gerektiğini ve kesilen cezanın şoförden alınmasını da doğru bulmadıklarını söylediler.

Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, günde ortalama 70 ile 80 üzerinde ambulansın can kurtarmak için en hızlı bir şekilde yoğun bir çaba sarf ettiğini ve ayda yaklaşık bin hastayı taşıdığını ancak 5 ambulans aracına cezai işlem yapıldığını ve kesilen cezaların şoförlere yönelik olduğu kaydedildi.
Kaynak: İHA