Ardahan Üniversitesi'nde Kayıtlar Başladı

ARDAHAN - Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, kayıtların başladığını söyledi.

Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ARÜ'nün 2013-2014 eğitim-öğretim döneminin kayıtlarının başlandığını belirterek, kayıtların Türkçe Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi binasında yapıldığını ifade etti.

Üniversite olarak bu dönemde de öğrenci odaklı bir anlayışla hareket edeceklerini vurgulayan Korkmaz, 5 yıllık bir üniversite için öğrenci sayısının 4 bini aşmasının önemli olduğunu vurguladı.

Korkmaz, "ARÜ'yü ilk yerleştirmelerde tercih eden bin 122 öğrenciyi mağdur etmemek ve kayıt işlemlerini en kısa zamanda gerçekleştirebilmek için 41 personel görevlendirildi. Ayrıca çeşitli bölümlerden akademisyenler, yeni gelen öğrencilerin üniversiteyle ilgili tam bilgilendirilmesi ve ekstra taleplerinin alınması için kayıt yerinde özel olarak görev alıyor" dedi.

Kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerin memnun olduğunu ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:

"ARÜ'de bu yıl çeşitli bölümlerin kontenjanları yüzde yüz doldu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun bölümleri de öğrencilerin tercihlerinde ön sıralarda yer aldı. Buna göre Çağdaş Türk Lehçeleri, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Gıda Mühendisliği ve Eşit Ağırlıklı bölümleri yüzde yüz doldu. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Büro Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Maliye, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Elektrik, Lojistik, Laborant ve Veteriner Sağlık programları da yine aynı şekilde yüzde 100 tercih edildi."

Prof. Dr. Korkmaz, normal ve ikinci öğretim olarak eğitim veren bilgisayar programcılığının da tercihlerdeki en favori programlar arasında yer aldığını belirtti.

Kaynak: AA