Aksaray'da Yeni Adli Yıl Açılışı

Aksaray'da yeni adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.


Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, düzenlenen törende, bağımsız, adil ve hızlı işleyen yargının, sosyal barış, güven ve huzurun teminatı olduğu kadar devletin de varlık nedeni olduğunu söyledi.


Yargının tarafsızlığı konusunda herkesin hassasiyet göstermesi gerektirdiğini ifade eden Aksakal, "Yargı mensuplarına saygınlığını zedeleyecek söz ve davranışlardan mutlaka kaçınılmalıdır. Bu hususta görev, yargı mensuplarına, adliye çalışanlarına, yargı ile teması olan kamu görevlilerine, basın mensuplarına ve özellikle de avukatlara düşmektedir" dedi.


Adalet Komisyonu Başkanı Ertuğrul Ayar ise demokrasi ve kuvvetler ayrılığı ilkelerinin gerçekleşmesi hususunda çok fazla yol alınması gerektiğini belirtti.


Ehil olmayan ağızlardan yargı kararlarının eleştirildiğine dikkati çeken Ayar, "Hakim ve savcılar baskı altına alınmaya çalışılmaktadır. Adil yargılama yapıldığına dair var olan kamu inancının giderek azaldığı görülmekte. Tüm bunlar, Türk yargısının öncelikle kuvvetler ayrılığı ilkesi gözetilerek, daha tarafsız ve bağımsız hale getirilmesi gerektiğini göstermekte" diye konuştu.


Törene, Aksaray Valisi Selami Altınok, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz ile Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve çok sayıda adliye mensubu katıldı.

Kaynak: AA