Ahlat'ta Kan Bağışı Kampanyası

BİTLİS - Türk Kızılayı Van Bölge Kan Merkezince, Ahlat meydanına kurulan Kızılay tırında, kan bağışı toplanıyor.

Ahlat'ta Yukarı Çarşı Meydanı'na kurulan tırda vatandaşların kan bağışını toplayan Kızılay Van Bölge Kan Merkezi görevlileri, vatandaşların kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini açıkladı.

Kızılay olarak 5 ilden topladıkları kan bağışlarıyla bölgedeki 50 hastanenin kan ihtiyacını karşıladıklarını belirten görevli doktor İbrahim Çelik, şöyle konuştu:

"Kızılay Van Bölge Kan Merkezi olarak Bitlis, Van, Muş, Hakkari, Ağrı, Iğdır ile bu illere bağlı ilçelerde vatandaşlardan aldığımız kanla, bölgede bulunan 50'ye yakın hastanenin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Bu yıl düzenlediğimiz program çerçevesinde 2 gün Ahlat'ta kan bağışı toplayacağız. Daha sonra çevre il ve ilçelerde de kan bağışı toplamaya devam edeceğiz. İlçe halkımızdan kan bağışı hususunda destek istiyoruz. 2 gün boyunca 300 ünite kan toplamayı hedefliyoruz."

Kan vermenin sağlık açısından çok önemli faydalar sağladığını, düzenli kan veren kişilerde kalp krizi geçirme riskinin azaldığını ve kan hücrelerinin yenilendiğini açıklayan Dr. Çelik, bölgenin rakımının yüksek olması nedeniyle, özellikle erkeklerin yüzde 95'inde kan değerinin normal sınırların çok üstünde çıktığını ifade etti.

Bu durumun insanlarda sürekli baş ağrısı, görmede bulanıklık, el ve ayaklarda yanma meydana getirdiğini belirten Çelik, kan bağışı yapan insanların tanımadığı insanların hayatını kurtardığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA