Rahvan Atları Yarıştı

Türk kültüründe önemli bir yere sahip at sporunun gelişimine katkıda bulunmak ve bu geleneğin sürdürülmesini amaçlayan Rahvan At Yarışları’nın Muğla’da bu yıl 17’ncisi düzenlendi.

Rahvan Atları Yarıştı
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kızak ve Atlı Kızak Spor dalları tarafından da desteklenen Rahvan At Yarışları, Muğla Belediyesi’nin Kültür Şenliği kapsamında düzenlendi.

Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi’nden yaklaşık 150 atın katıldığı yarışlara yarışmacılar kadar izleyiciler de ilgi gösterdi. Düğerek Mahallesi yolu üzerindeki boş arazide gerçekleştirilen Rahvan At Yarışları ile ilgili bilgi veren Kızak ve Atlı Kızak Spor Dalları As Başkanı Günal Genç, “Rahvan At yarışları Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun bir sportif dalıdır. Federasyonumuzun 10 ayrı dalından birisi de Rahvan at yarışları dalıdır. Muğla ve diğer illerimizden daha çok hobi olarak bu sporu yapan arkadaşlarımız bu yarışlara katılıyor. Rahvan atları bizim yerli ırkımızdır. Biz de Federasyon olarak bu ırkımızın yaşatılması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Yarış için gelen at sahiplerimize gerek biz, gerekse belediyemiz belli ölçülerde katkı vermeye çalışıyoruz. Bütün amacımız, ülkemizin her köşesine bu spor dalının yaygınlaşmasını sağlamak. Bu bizim ata sporumuz. Rahvan bir sanat yarışıdır. Yarış esnasında üzerinde kahve içilen bir spor yarışıdır. Kategori olarak 7 kategori var. Üçlü tay, dörtlü tay, küçük deste, büyük deste, baş altı ve baş yarışları var” dedi.

Çekişmeli geçen yarışlar yaklaşık 4 saat sürerken, baş yarışlarını Bursa’dan Mehmet Barut birinci, Cengiz Cenk ikinci ve Denizlili Tekstilci Mehmet Üstündağ üçüncü olarak tamamladı. Baş yarışlarında dereceye girenlerin ödüllerini Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Daşgın ve Federasyon As başkanı Günal Genç tarafından verildi.

Kaynak: İHA