Kütahya'da Gençlik ve Terör Konferansı

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, ''Dünyanın her yerinde kültürü, inancı ve milliyeti ne olursa olsun, küresel ahlaka sahip insana ihtiyacımız var. Aksi takdirde dünyadaki olumsuz gelişmelerin önüne geçmemiz mümkün değil'' dedi.

Bal, Simav Kredi Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen ''Gençlik ve Terör'' konulu konferansa katıldı.

Bal, burada yaptığı konuşmada, terörün sadece silahlı ayağının olmadığını bunun birçok yapılanmasının bulunduğunu söyledi.

Terör ve destekçilerinin, Türkiye'nin ileriye gitmemesi için ellerinden geleni yaptığını belirten Bal,''Hükümetlerin enerjisini buna benzer şeylere yoğunlaştırmalarını isterler. Devlet, şefkatli yüzünü gösterdiği gibi sert yönünü de göstermesi gerekir'' diye konuştu.

Bal, dünyada küresel duyarlılığa, ahlaka ve sorumluluğa sahip insan tipine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Bu tip insanların bu ülkeden yetişeceğini belirten Bal, şöyle konuştu:

''Dünyanın her yerinde kültürü, inancı ve milliyeti ne olursa olsun, küresel ahlaka sahip insana ihtiyacımız var. Aksi takdirde dünyadaki olumsuz gelişmelerin önüne geçmemiz mümkün değil. Uluslararası terörün önüne geçmemiz mümkün değildir. Şu an devam eden süreçte umarım bir çözüm bulunur. Ben bu sürecin çok büyük riskler taşıdığı kanaatindeyim. Türkiye'de yıllarca askeri vesayetten bahsedildi. Yıllarca statükodan bahsedildi ama bölgede örgütün de bir vesayeti vardır. Bölgedeki sorun kimlik sorunu haline gelmiştir. Dolayısıyla bölgede terörün vesayeti kaldırılmalı ve oradaki insanlarımızın kalplerine ve beyinlerine yönelik ciddi anlamda gayret sarf edilmelidir. Bu ülkenin İstiklal Marşı'nı, babası Arnavut, annesi Özbek olan Mehmet Akif Ersoy yazmıştır. Herkes eğri otursun doğru konuşsun. Bu ülkede ırkçılık yoktur. Kim ırkçılık yapıyorsa gelin hep birlikte onun karşısına çıkalım ama bir başkaları da kendi ırkçılığını yapmasın.''

Bal, terörü her zaman örgütlerin yapmadığını, bazı ülkelerin de devlet terörü uyguladığını vurguladı.

Suriye'nin kendi gemileriyle kendi şehirlerini bombaladıklarını hatırlatan Bal, şunları kaydetti:

''Diğer farklı ülkelerde de bu gibi olaylar cereyan etmiştir. Bizim ülkemizde ise Taksim meselesini aşama aşama değerlendirmek lazım. Taksim'deki olaylar, otobüsler, banka şubeleri yakılmaya başlandığında ve birileri ellerine taş aldığı zaman masumiyeti ortadan kalktı. Velev ki haklı olsalar bile haklı olmaktan çıkıp haksız duruma düştüler. Tabi oraya katılanların hepsini marjinal veya illegal örgüt üyesi kabul edemeyiz ama yanlışa düşenleri de görmek gerekir. Yurtdışından bazı kanallar kesintisiz canlı yayın yaptılar. Sanki burası Mısır veya Suriye'ymiş gibi. Türkiye'de, sanki bir kavga, bir karışıklık varmış gibi dünyaya göstermek istediler. İşte olimpiyat sonuçlarını gördük. Biz kaybettik Japonlar kazandı. Bu olayların ucundan kenarından etkisi oldu.''

Bal, demokrasinin olduğu yerlerde illegal yapılanmaların bitmeyeceğini ve örgütlerin kullanabileceği hataların yapılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA