Köyde Silahlı Domuz Nöbeti

Ağrı'nın Balkaynak köyünde vatandaşlar, hayvanlarını yaban domuzlarından korumak için her gece silahla nöbet tutuyor.

Köy muhtarı İhsan Kocabey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köye inen yaban domuzlarına karşı her gece iki kişinin, 12 saat boyunca devriye gezerek silahla nöbet tuttuğunu söyledi.

Nöbet tutanların geceleri domuzları korkutmak amacıyla havaya ateş ettiğini belirten Kocabey, şunları kaydetti:

"Köyümüz bulunduğu konumu itibarıyla rakımı yüksek ve yakınında küçük bir ağaçlık alan var. Buradan gece saatlerinde sürü halinde köye inen yaban domuzları özellikle küçükbaş hayvanlara zarar veriyordu. Sadece hayvanlara değil çocuklar korkusundan dışarı çıkamıyordu. Bunun önüne geçmek için silahlarla hava kararınca nöbet tutmaya başladık. Daha önce de kurtlar aynı şekilde köye indiği için silahla nöbet tutuyorduk. Şimdi de yaban domuzları inmeye başladı.

köylüler tedirgin silahla nöbet tutmaktan başka çaremiz yok."

Nöbet tutan köylülerden Harun Kocabey de tarlalarda yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban domuzlarının köylerine kadar indiğini anlattı.

Bir saat aralıklarla havaya ateş ettiklerini ifade eden Kocabey, "Tarlalarda hasat dönemi bittikten sonra yaban domuzları yiyecek bulamayınca köye inmeye başladı.

Bazen gün içerisinde bile köye iniyorlar. Çocuklarımızı dışarıya bırakamıyoruz. Sürü halinde dolaşmaları ise en büyük sorunumuz" diye konuştu.

Kaynak: AA