Kızılcıklık'ta Vekilli Açılış

Kartepe Günleri kapsamında Sarımeşe Kızılcıklık Doğal Yaşam Alanı ve Ömer Seyfettin Bilgi Evi açılışları Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Komisyonu Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın katıldığı kalabalık bir davetli topluluğu eşliğinde coşku içinde gerçekleştirildi.

Kızılcıklık'ta Vekilli Açılış
Kartepelilere yeni doğal yaşam alanları kazandırmaya devam eden Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Sarımeşe Kızılcıklık mahallesinde 13 bin 500 metre karelik alanda vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık verecek düzenlemelerle mahalle sakinlerini fonksiyonel bir yaşam alanı ile buluşturdu. Kızılcıklık ağaçlarının yoğun olduğu alanda spor faaliyetleri açısından birçok alternatifin bulunduğu Sarımeşe Kızılcıklık Doğal Yaşam Alanı’nda inşa edilen Ömer Seyfettin Bilgi Evi ile de çocukların eğitimlerine katkı verilmesi hedefleniyor.

Kızılcıklık Doğal Yaşam Alanı ve Ömer Seyfettin Bilgi Evi açılışında TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Komisyonu Başkanı AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın yanı sıra AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker ve muhtarlar, il genel ve belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ile Kartepeliler yoğun ilgi gösterdi. Açılış öncesi çocuklar için hazırlanan eğlence programında minikler gönüllerince eğlenirken ikramlarla da farklı bir gün yaşama imkanı buldular.

Kartepe Belediyesi Çocuk gösteri grupları Mehteran Takımı ile Halk Oyunları ekipleri sergiledikleri performanslarla konukların beğenisini topladı. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliği yaptığı açılış töreninde mahalle sakinleri adına teşekkür konuşması yapan Kızılcıklık Mahalle Muhtarı Kasım Bahadır, görselliğin ön planda tutulduğu ve fonksiyonel özellikleri ile mahalleye değer katacak bir doğal yaşam alanının hizmete alınmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kartepe ilçesinde yaşanan değişim ve gelişime dikkat çeken Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, alt ve üst yapı düzenlemeleri yanında Sarımeşe bölgesinde devam eden, biten ve yapılacak projeler ile yatırımlara dikkat çekti. Bunca hizmet görülürken çocuklara istikbal sağlamak için yapılan eğitim faaliyetlerinin sağlanmasında önemli katkıları olan Vekil Işık’a da teşekkürlerini ifade eden Başkan Şükrü Karabalık, “Kartepe Belediyesi olarak merkezi idare, Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi olarak halkımızla da el birliği ile yaparak halkımızın istek ve taleplerine karşılık verecek hizmetleri görmeye çalışmaktayız” dedi.

Kültür, spor, sosyal faaliyetlerin sürdüğü Kartepe’nin de ülkemizin 2023 hedefine ulaşması için üzerlerine düşen görevin bilinci ile çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Karabalık, “Halkımız hizmetin en güzeline layıktır. Sizin sevginize ve güveninize layık hizmetler gerçekleştirirken bugünde bu doğal yaşam alanı ve bilgi evini hizmete almaktan büyük mutluluk duymaktayız. Biz sizlerden razıyız Cenab-ı Allah’tan sizlerden tazı olsun. Bu hizmetler hayırlı olsun helal olsun” diye konuştu.

Bu alanın güzelleştirilerek bir anlam ve ruh kazandırılarak halkımızın hizmetine sunulmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Milletvekili Fikri Işık, “Bu park ve bilgi evi açılında görev alan herkese teşekkür ederim. Ellerine sağlık, Sarımeşelilere de hayırlı olsun. Açılışta sahne alan Mehteran Takımı ile manevi değerleri günümüze aktaran ve çocuklarımıza aşıladığı için başkan beye çok teşekkür ederim. Böyle çocuklar ile memleketimizin geleceği çok daha aydınlıktır. Ayrıca böylesi bir tesis yaparak kendine daha çok güvenen bir nesil yetişmesine imkan sağladığı içinde Şükrü Beye ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Çocuklara çok daha güçlü bir ülke bırakmak için çalıştıklarına dikkat çeken Vekil Fikri Işık, hizmet noktasında Ak Parti kadrolarında bir eksik bulunmadığını da kaydetti.

Işık, asıl olanın yavrularımızı dünyada itibar gören bir ülke vatandaşı olması yönündeki çalışmaları olduğunu hatırlatırken eğitim faaliyetleri hakkında da bilgiler aktardı. Konuşması ardından doğal yaşam alanı ile bilgi evinin açılış kurdelesi hayırlı olsun dilekleri eşliğinde kesildi. Kütüphaneye bir eğitici kitap seti hediye edeceğinin sözünü veren Vekil Işık, spor alanında miniklerle sohbet etti. Vekil Işık penaltı atışı yaptığı miniklerden Hakan Şükür gibi başarılı sporcu olmalarını da istedi.
Kaynak: İHA