Kışanak: Boş paketi şovla doldurmaya çalışıyorlar

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Kürt halkının temsilcileriyle, Türkiye demokrasi güçleriyle, Türkiye demokratik kamuoyuyla konuşmadan, tartışmadan, istişare ve müzakere etmeden hazırlanacak bir paketin içeriğinin halkın ihtiyaçlarına cevap vermeyeceğini herkes çok iyi biliyor" dedi.

Kışanak, İçel'de BDP İl Başkanlığı 2. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Demokratikleşme Paketi'nin çözüm sürecinin ikinci aşamasında gerçekleştirilmesi gereken bir sorumluluk olduğunu söyledi.

Paketin, beklentilere cevap vermeyeceğini öne süren Kışanak, şunları kaydetti:

"Bu paketin Kürt sorununu çözme konusunda, süreci ilerletme konusunda artık bir kapasitesi ve anlamı fazlaca kalmamıştır. Kürt halkının temsilcileriyle, Türkiye demokrasi güçleriyle, Türkiye demokratik kamuoyuyla konuşmadan, tartışmadan, istişare ve müzakere etmeden hazırlanacak bir paketin içeriğinin halkın ihtiyaçlarına cevap vermeyeceğini herkes çok iyi biliyor. Zaten bu süre içerisinde bir taraftan 'bekleyin paket geliyor' derken bir taraftan da pakette nelerin olmayacağını başbakan da AKP hükümetinin yetkilileri de defalarca ifade ettiler. Böylece paketin içerisini kendileri boşalttılar. Şimdi o boş paketi şovla doldurmaya çalışıyorlar."

Kaynak: AA