İpek, Albümünü Tanıttı

Türkücü Kadir İpek, Diyarbakır'da yeni albümünü tanıttı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde tanıtım toplantısında yeni albüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan ünlü halk müziği sanatçısı, "Giderim Van'a doğru" isimli albümünün gelirini Van depreminde mağdur olan çocuklara bağışlayacağını söyledi.

İlk defa bir albüm tanıtımını Diyarbakır'da yaptığını belirten İpek, şöyle konuştu.

"Nefes adlı albümümde 12 eser yer almaktadır. Müzik adına yeni çalışmalar yaptım. Harmanlayarak bir albüm hazırladım. Bu albümde, "Giderim Van'a doğru" eserinin gelirlerini Van'daki çocuklara bağışlayacağım. Bu eserin klip çalışmalarını da Van'da yapacağım. Çünkü Van'da sadece binalar yıkılmadı. İnsanlar evsiz kalmadı. Çocuklarımız okulsuz kaldı. Eğitimleri konusunda aksaklıklar yaşadılar. Bende bunun için orada yaşayan çocukların kırtasiye ve çeşitli giderlerini karşılamak için "Giderim Van'a doğru" eserinin tüm gelirlerini Van'daki çocuklara armağan edeceğim" dedi.

1988-89 yıllarında İçel'de katıldığı bir programda Kürtçe şarkı söylediği için gözaltına alındığını kaydeden İpek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rahmetli Şerafettin Elçi'nin organize ettiği bir sünnet programı için İçel'e gittim. Sahnede bir Kürtçe dörtlük okuduğum için gözaltına alındım. O yıllar ile bu yılları karşılaştırdığımızda çok mesafe aldığımızı görüyoruz. Korkmadan Kürtçe şarkılarımızı söyleyebiliyoruz ve çok rahatız. Çözüm süreci bu anlamda çok önemlidir. Umarız bu olumlu hava devam eder. İnsanların konuşması, kendilerini ifade etmesinden korkulmamalıdır."

Kaynak: AA