Ege’den Anadolu’ya Efe Yüreği

İzmir Bornova Efe Yüreği Şenliği, Bornova Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda kutlandı.

Ege’den Anadolu’ya Efe Yüreği
Şenliğe, Bornova ve İzmir halkı büyük ilgi gösterdi. Levent Yavuz Fotoğraf Sergisi, Ege Efe Kültür Derneği atelye çalışmalarından derlenen Ebru Sergisi, Tarih ve Sanatta Efelik konulu panel, Tiyatro Elma’nın Atçalı Kel Memed-Devrim adlı oyunu Evrim Çetin’le Ege Dans Grubu Gösterisi ve Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sanatçılarından Tahsin Duru, Gülseren Aygün, Ali Tunç ve Nebi Yaşar konserlerinin de yer aldığı şenlik programı ile misafirler kültür, müzik ve eğlence dolu bir gece yaşadı.

Efe Yüreği Şenliği’nde sahne alan İzmir’in dünyaca ünlü kuaförü ve Dünya Kuaförler Konfederasyonu Türkiye Temsilcisi Harun Cici’nin, Osmanlı’dan Bugüne Türk Kadını Gösterisi ise şenliğe katılan tüm hanımlar ve özellikle genç kızlardan büyük alkış aldı. Uluslararası ödüller sahibi, Türkiye’nin fahri doktora unvanlı tek kuaförü Harun Cici, mesleğinde 40| yılını doldururken sanatının doruğunda olduğunu, adeta nakış gibi işlediği ilginç ve benzersiz saç tasarımlarıyla ortaya koydu. Harun Cici üniversitelerde, Türkiye’deki ve uluslararası fuarlar ve festivallerde ders veriyor, ürettiği sosyal sorumluluk projeleri ile de ‘Barış ve Kültür Elçisi‘ olarak biliniyor

Ege Efe Kültür Derneği Başkanı yazar Cem Çelik de, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Efe kültürünü doğru tanıtmaya ve desteklemeye devam edeceklerini” söyledi.

Cem Çelik, “Osmanlıcılık ve işgal bu ülkede gündeme gelirse, karşısında Efeliği bulur” dedi.

Ülke koşullarının 1918 yılını aratmadığını belirten Çelik, “bütün bölgelerdeki STK’ları ve halkımızı milli değer ve kültürümüze sahip çıkmaya” çağırdı.
Kaynak: İHA