Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü

Ulusal Down Sendromu Derneği, kuruluşunun ilk yılında down sendromuna karşı farkındalığı arttırmak amacıyla down sendromu dostluk yürüyüşü gerçekleştirdi.

Karşıyaka Metro İstasyonu önünde toplanan down sendromlular ile aileleri, dernek gönüllüleri ve vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Bandosu eşliğinde dans ederek, pankart taşıyarak Karşıyaka İskele'ye kadar yürüdü.

Ulusal Down Sendromu Derneği Kurucusu ve Başkanı Sami Altunel, yaptığı konuşmada, Türkiye'de 100 bin down sendromlu olduğunu belirterek, "Biz bu yürüyüşü, algıları değiştirmek, farkındalığı arttırmak, onların da hayatın içinde olduğunu hatırlatmak için gerçekleştirdik" dedi.

Dernek kurucusu ve bir down sendromlu çocuk babası olarak bazı isteklerinin bulunduğunu dile getiren Altunel, "Kaynaştırma eğitimi konusunda problemleri aşmış, down sendromlu ailelerin 'bizden sonra çocuklarımıza ne olacak' kaygısını taşımadığı bir Türkiye istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yürüyüşe destek veren kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine plaketlerin verildiği etkinliğin sonunda down sendromlular, salsa, tango ve zeybek gösterisi yaptı.

Kaynak: AA