Dev Tema Park’a İsim Aranıyor

Atatürk Orman Çiftliği’nde yapımına başlanan Avrupa’nın en büyük Temapark ve Hayvanat Bahçesi’ne isim aranıyor.

Dev Tema Park’a İsim Aranıyor
Twitter hesabı üzerinden takipçilerine, önümüzdeki yıl hizmete açılması planlanan park için isim tekliflerini soran Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, en çok beğenilen ilk 10 isime sürpriz hediyeler verileceğini de açıkladı.

Türkiye’nin en çok kullanılan sosyal paylaşım ağlarından Twitter’da yine bir ilke imza atan Başkan Gökçek, yaklaşık 964 bin takipçisine inşaatı süren Temapark ve Hayvanat Bahçesi için isim önerilerini sordu.

Ankara’da Avrupa’nın en büyük temapark (Disneyland benzeri) ve hayvanat bahçesini inşa ettiklerini açıklayan Başkan Gökçek, “Önümüzdeki yıl devreye girecek tema parkımıza isim arayışı içindeyiz. İstiyoruz ki ismi siz tespit edin” diyerek takipçilerinden görüşlerini istedi.

İsim teklifleri için “#AnkaraTemaParkinaİsimAriyor” şeklinde bir hashtag açıldığını kaydeden Başkan Gökçek, önerilen isimlerin kısa olmasını rica ederek, “Beğenilen ilk 10 isime sürpriz ödüllerimiz olacak” dedi.

Başkan Gökçek, uygulamaya “#AnkaraTemaParkinaİsimAriyor ANKAPARK” örneğini verdi.

Başkan Gökçek tarafından açılan hashtag ile kısa sürede gelen pek çok öneri arasında “Yıldızpark, Tematürk, Yaşam Park, Park 1453, Rüyapark, Hayal Vadi” gibi isimler yer aldı.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK TEMAPARK’I OLACAK
Park, 3 bölümden oluşacak. Birinci bölüm; Disneyland’dan çok daha muhteşem ve büyük olacak. 3 tanesi çok büyük, diğerleri çocuklar ve aileler için toplam 14 adet roller coaster yer alacak.

Universal Stüdyoları’ndaki teknoloji kullanılarak getirilen sinemalar bulunacak. Bunun yanında çok geniş alanlarda atari salonu, dinozor ormanı, dinozor müzesi, dinozor restoranı, dinozorların satış bölümleri ve dinozor temalı çocukların binebileceği oyuncaklar yer alacak. Meydanda biri 80 metrelik diplodocus, diğeri de 40 metrelik t-rex dinozorlar ziyaretçileri karşılayacak.

İkinci bölümü oluşturan Hayvanat Bahçesi, yıkılan bowling salonunun bulunduğu alana taşınacak. Eskiden 80 olan hayvan türü, dünyanın dört bir tarafından gelecek hayvanlarla 270’e çıkacak. İlkel kafeslerin yerlerine modern yaşam alanları yapılacak. Hayvanlar için alışma ve hastane bölümleri olacak.

Üçüncü olarak, şimdiki hayvanat bahçesinin bulunduğu alana aile ve çocuk dinlenme alanları yapılacak. Dünyadaki örnekleri gibi insanlar yeşillikler arasında, güneşten etkilenmeden, ağaçların içerisinde rahat rahat oluşturulan alanlardaki oyuncaklardan faydalanabilecek. Hiçbir ağaç kesilmeyecek ve üstüne ağaç ilave edilerek, büyük bir gezi, dinlenme ve oyun alanı yer alacak

Kaynak: İHA