Darende'de Asfaltlama Çalışmaları Başladı

Malatya'nın Darende ilçesinde asfaltlama çalışmaları başladı.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, yaptığı açıklamada, karayolunun bütümlü sıcak karışımla asfaltlanma çalışması dahilinde Somuncu Baba Bulvarı'nın başlangıç ve bitiş noktası arasındaki bölümünün asfaltlama çalışmalarına başlandığını belirtti.

Özkan, şehir geçişinin asfaltlanacak olması nedeniyle karayolunda ulaşımın tek şeritten kontrollü olarak verilmeye başlandığını ifade ederek, "İş makineleri tarafından zemindeki eski asfalt kazınarak taşınırken, satih düzenleme çalışmasının ardından sıcak asfalt ile kaplanacak. Asfalt kaplama çalışması kapsamında bulvarın refüj, kaldırım, yaya geçişleri de düzenlenecek. Hacı Derviş ve İbrahim Paşa mahallelerinin kullandığı güzergahın bir kısmı asfaltlanacak. Ana arterlerin kısa bir sürede yapımı tamamlanacak" diye konuştu.

Göreve başladıkları günden bu yana alt yapıya dair ne varsa bitirdiklerini ve üst yapıya geçtiklerini aktaran Özkan, "İhalelerimizi yaptık asfaltlama çalışmalarına başladık. Kurban Bayramı'na kadar Darende'nin bütün yollarını sıcak asfalt ve gereken yerleri kilitli parke ile kaplayacağız. Karayollarının desteğini alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yaklaşık 20 kilometre ana arterlerde asfaltlama yapacağız" dedi.

Kaynak: AA