Çerçi’den Meskop’a Ziyaret

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olması beklenen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çerçi, Ahilik Haftası dolayısıyla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (MESKOP) Başkanı Recep Çınar’ı ziyaret etti.

Çerçi’den Meskop’a Ziyaret
Mehmet Çerçi’ye ziyaretinde Şehzadeler İlçesi Belediye Başkan Aday Adayı Av. Zülfikar Gürcan, Manisa’nın tanınmış esnaflarından Hüseyin Çambel, Manisalı işadamı Abdullah Mergen eşlik etti. Çerçi’nin MESKOP Başkanı Çınar’ı ziyaretinde; Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, Marangozlar Odası Başkanı Hüseyin Alp, Motorlu Araçlar ve Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Ülke, Terziler Odası Başkanı Naci Kömüldaş, Seyyar Tuhafiye ve Manifaturacılar Odası Başkanı Mesut Dalkara, yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Burada konuşan Çerçi, “Meslek erbabı ile ahlakın birleştiği muhteşem bir kurum olan ahilik; haramdan uzak durma, kul hakkını gözetme, ahde vefa etme, yalan söylememe ve cömert olma gibi yüksek ahlak ilkelerini nesillere gururla aktarabileceğimiz bir kültür hazinemizdir. Anadolu'da hayat bulan Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin esnaf ve sanatkârlarımıza aşıladığı yüksek ticaret ahlakı ve ilkeleri, günümüz esnaf ve sanatkârları için de ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Ahilik Haftası’nın 26.’sını kutluyoruz, sizlerin de ahilik haftasını kutlar, daha nice sağlıklı ve sıhhatli hayırlı işleri bol kazançlar dilerim” dedi.

Çerçi, “Esnafımız toplumun temel yapı taşlarından birisidir. Onların dertlerini ve sıkıntılarını yakından biliyorum. Eğer bize bir görev düşecek olursa, Manisa’da esnafımızla beraber pek çok sorunun çözümünde istişare zemini oluşturacağız” dedi.

Yapılan görevlerin takdir edilir ve ulvi bir görev olduğunu, Türkiye’de esnafın büyümesinde ve kalkınmasında, esnaf kefalet kooperatiflerinin çok büyük etkisi olduğunu da söyleyen Çerçi, Kooperatif kredilerinin ekonomide büyümeye katkı sağlayacak ürün yelpazesine kavuşturulduğunu, Manisa’da da 60 milyon TL kredi miktarına ulaşılarak, esnafa destek olan, yeni çalışmalara imza atıldığını belirterek, Çınar’ı, yönetim kurulu üyelerini ve tüm çalışanları başarılarından dolayı tebrik etti. Yerel yönetimlerde esnafın önemine de değinen Çerçi, Manisa Merkez ve ilçelerindeki esnafın yanında olacağını da sözlerine ekledi.

MESKOP Başkanı Recep Çınar ise Çerçi’yi uzun yıllardan beri tanıdığını, milletvekilliği döneminde esnafların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini bildiğini belirtti.

Çınar, “Allah muvaffak etsin. Sayın Mehmet Çerçi’nin ismi, büyükşehir belediye başkan adaylığı konusunda kamuoyunda sıkça telaffuz edilmektedir. Aday olup, seçildiği takdirde Manisa’ya en iyi hizmetleri yapacağına inanıyoruz. Kendisinin hem bir doktor olarak sağlıkçı, hem de siyasetçi kimliği var. Rabbim yolunu açık etsin, çıktığı bu yolda kendisine yürekten başarılar diliyoruz.” diye konuştu.

Ziyarette ayrıca Manisa’nın, esnafın ve kooperatiflerin temel sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.
Kaynak: İHA