Ak Parti 8. Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, "Herkes çözüm sürecinin devam etmesinden yana" dedi.

Hamzaoğulları, partisince Liluz Otel'de düzenlenen 8. Danışma Meclisi Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, çözüm sürecinin 9 aydır devam ettiğini, esnafından, sade vatandaşına kadar tüm kesimlerin süreçten duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini söyledi.

"Ne askerde ne de dağda çocuğu olan aileler bir tedirginlik yaşamıyor. Kimle konuşursanız konuşun herkes çözüm sürecinden yana, devam etmesi gerektiğini söylüyor" diyen Hamzaoğulları, "Dünyanın hiç bir yerinde seçimlere 1,5 yıl kala hiç bir iktidar bu kadar riskli bir sürece başlamaz, girişmez. Elhamdülillah geldiğimiz süreç bizim ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Hamzaoğulları, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 11.00'de "Demokratikleşme Paketi"ni, açıklayacağını anımsatarak, "En son 40 madde idi. Roman vatandaşlarımızın talebi ile 41 madde oldu. 41 kere maşallah diyerek inşallah açıklayacağız" diye konuştu.

-"Bu ülkede AK Parti'ye ihtiyaç var"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç da millet iradesini her şeyin üstünde tutan bir parti olduklarını söyledi.

AK Parti'nin tüm kesimleri kucaklayarak, herkesin eşit olduğu anlayışını hakim kılmaya çalıştığını belirten Altaç, bunu da bugüne kadar yaptığı çalışmalarla kanıtladığını kaydetti.

Altaç, çözüm sürecine değinerek, şunları söyledi:

"AK Parti iktidara gelmeden önce bu soruna maalesef isim bile konulamıyordu. 'Bu Kürt sorunu mudur? Güneydoğu sorunu mudur? Geri kalmışlık sorunu mudur?' bunun tartışması yapılıyordu. Ama AK Parti bunu ortadan kaldırdı. Bugün geldiğimiz demokratik standart düzeyi itibariyle bütün sorunları isim koyarak tartışabiliyoruz. İsim koyarak gündeme getirebiliyoruz ve birileri düşüncelerini dile getirdiği için de ötekileştirilmiyor. Birileri düşünceleri dile getirildiği için cezaevlerine atılmıyor, farklı bir muameleye tabi tutulmuyor. Bu ülkede AK Parti'ye ihtiyaç var. Ülkenin birliği, beraberliği, huzuru, refahı için ihtiyaç var. Çözüm sürecine herkesin ve her kesimin destek sunması gerekiyor. Bizler çözüm sürecine destek sunarak birliğe, beraberliğe katkı sunuyoruz. Biz çözüm sürecine destek sunarak bu ülkede kaynakların eşit olarak dağıtılması, vatandaşların mutlu ve huzurlu yaşamasını sağlıyoruz. Bu anlamda herkesin çözüm sürecine destek sunması lazım."

Diyarbakır'ın Türkiye'de en çok kamu yatırımı yatırımı alan 5. il olduğunu hatırlatan Altaç, 16-17 Kasım'da kente gelecek Başbakan Erdoğan'ı yüz binlerle karşılayacaklarını kaydetti.

AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Cuma İçten ve Oya Eronat'ın da katıldığı toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA