Van'da Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Van İl Başkanlığınca, partinin yeni il binasında, Danışma Meclisi Toplantısı düzenledi.

Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda, açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, kentin büyükşehir olmasından sonra parti teşkilatında büyük değişimlerin yaşandığını söyledi.

Aras, daha sonra yeni kurulan AK Parti ilçe başkanlıkları hakkında bilgi verdi.

Kenti dün ziyaret eden CHP'li heyetin, yetkili mercilerden sağlıklı bilgi almadan, ilk olarak konteyner kenti ziyaret etmesini manidar bulduklarını belirten Aras, şunları ifade etti:

"Van'da yaşanan depremin ardından 29 bin 500 aile için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Her türlü yardımı yaptık. Hakikaten devlet gerekeni yapmıştır. Bu vatandaşlarımızı yanlız bırakmayacağız. Konteynırlardaki vatandaşların durumunu yeniden gözden geçireceğiz. İnşallah vatandaşların durumu iyileştirilecek."

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Cumhuriyet tarihinden günümüze kadar ki 90 yıllık hizmetin, son 10 yıldır yapılan hizmetten daha az olduğu ifade etti.

Konteyner kentlerde yaşanan hadiselere hiçbir şekilde lakayıt kalmadıklarını dile getiren Kayatürk, bu konuda yetkililerle sürekli görüştüklerini bildirdi.

AK Parti iktidarı öncesinde, vatandaşını hiçe sayan, ötekileştiren, red, inkar, asimilasyon politikalarıyla, varlıklarını hiçe sayan bir anlayışın olduğunu dile getiren AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici de, 30 yılda yaklaşık 40 bin insanının hayatını kaybettiğini anımsattı.

100 binlerce bölge insanın da yerinden, yundundan, köyünden göç etmek zorunda kaldığını ifade eden Bilici, şöyle devam etti:

"İşte demokrasinin hakim olduğu AK Parti, 'hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi.

Başbakanımız 2002 yılında iktidara gelir gelmez bütün bedenini taşın altına koyarak Kürt sorununun çözümü noktasında ortaya bir irade koydu."

AK Parti Van Miletvekili Gülşen Orhan ise geçmişte hak ve hukukunun olmadığını söyledi.

AK Parti ile ülkede halının altına sürülen sorunlara el atıldığını ifade eden Orhan, Türkiye'nin demokrasi, refah, kalkınma ve huzur adına değişim geçirdiğini anlattı.

Toplantı partililerin talep ve önerilerini dile getirmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA