Türk Metal Sendikası Eskişehir Şubesi’nin Genel Kurulu Yapıldı

Türk Metal Sendikası Eskişehir Şubesi’nin genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Türk Metal Sendikası Eskişehir Şubesi’nin Genel Kurulu Yapıldı
Sendika binasında yapılan kongreye katılan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce; sendikacılığın halkça bölüşmek olduğunu anlattı. Hayallerinin sadece işkolu ile sınırlı olmadığını belirten Aslıyüce "Hayalimiz, yalnızca metal işçilerinin değil, bu ülkede ezilen, horlanan, hakkı yenen tüm emekçilerin sesi olmaktı. Türkiye’deki milyonlarca emekçi için örnek almaktı. Memurun, işsizin, emeklinin dar ve sabit gelirlinin küçük esnafın ve sanatkarın umudu olmaktı” dedi.

Bölgede bir süredir kaos yaşandığını belirten, Irak, Afganistan, Ortadoğu, Mısır, Suriye’deki olaylara değinen Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce şunları söyledi:
“Suriye'de yaşananlar hepimizin yüreğini dağlıyor. Kardeşin kardeşi katletmesi bizim için kabul edilebilir bir şey değil. İşin en acı yanı da şu; Burada bir savaş yaşanırsa, inanın birileri Türkçe, Kürtçe, Arapça ağıtlar yakacak. Ama birileri İngilizce zafer şarkıları söyleyecek. Biz bu savaşa bunun için karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz, hayatta hiçbir şeyin, insanın yaşama hakkından daha kutsal olduğunu düşünmüyoruz. Asıl olan insanın yaşama hakkıdır.İnsanın insanca yaşama hakkıdır. Biz bu savaşa karşıyız, birlikten, beraberlikten, kardeşlikten yanayız. Hep bunu söyledik, söylemeye de devam edeceğiz.”
Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Erkut Kılıç ise konuşmasında; göreve geldiği günden bugüne yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Türk Metal Sendikası’na üye olan işçilere teşekkür eden Kılıç, çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceğini ve işçi haklarının mücadelesini yükselteceklerini dile getirdi.

SEÇİME TEK LİSTE İLE GİDİLDİ
Tek listenin seçime girdiği Türk Metal Sendikası Eskişehir Şubesi’nin yeni yönetim ise şöyle oluştu;
“Başkan Erkut Kılıç, Şube Sekreteri Bülent Uçarsu, Şube Mali Sekreteri Ceylan Çimen, Yönetim Kurulu üyeleri Necati Mihalıç, Murat Durak. Denetleme Kurulu üyeleri; Ömer Mandacı, Recep İlker Namruk, Hayrettin Desticioğlu, Disiplin Kurulu üyeleri; Kenan Demirel, Tanju Çoban ve Tuncay Dirisağlık"
Kaynak: İHA