Tavşanlı’da Gündem İstihdam

Tavşanlı İstihdamı Geliştirme Kurulu’nun toplantısı Kaymakam Numan Hatipoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Tavşanlı’da Gündem İstihdam
Kütahya İş-kur Müdürü Feyzullah Eren’in de katıldığı toplantıda 2014 yılında açılacak kurslar ve iş adamlarının talepleri değerlendirildi.
Tavşanlı’da OSB genişledikçe kalifiye işçi talepleride artmaya devam ediyor. Tavşanlı kaymakamı Numan Hatipoğlu, başkanlığında bir araya gelen İstihdamı Geliştirme Kurulu, kaymakamlık toplantı salonunda yatırım yapan ve yapmaya hazırlanan iş adamlarını ağırladı. İlçe kaymakamı Numan Hatipoğlu yaptığı konuşmada iş adamlarının sıkıntılarını çözme ve gençlere iş kapısı açma konusunda her türlü fedekarlığı yapmaya hazır olduklarını belirterek “ tabiri caiz ise siz iş adamlarının emrindeyiz. Tavşanlı’da yapılacak her türlü yatırıma destek olmaya hazırız “ dedi
Toplantıya katılan Halk Eğitim Merkezi, Endüstri Meslek Lisesi ve Çıraklık Eğitim Merkezinin müdürlerine de istihdam konusunda ki sıkıntıların tespiti konusunda araştırma yapılmasını isteyen Hatipoğlu, eğitim kurumlarının da gençliği doğru yönlendirmesi için özellikle velilerle toplantı düzenleyeceğini söyledi.

Bu konuda İş-Kur il müdürü Feyzullah Eren’de Tavşanlılılara destek olabileceklerini ifade ederek uzman danışmanların bölgede ki sanayi gelişimi ve oluşacak iş kolları konusunda özellikle EML’de eğitim gören gençlerin anne babalarına brifing verebileceğini kaydetti.

İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, toplantının amacını anlatarak istihdam taleplerini önemsediklerini ifade ederek “ İş-Kur’un çalışmalarından oldukça memnunuz. Haızrlanan projelerin bir çoğunu Tavşanlı olarak biz alıyoruz. Madencilik ve enerji en büyük depğerimiz. Ancak OSB’de ki gelişmeler karşısında da çalışmalarımızı yoğunlaştırma gereği hissettik. İş adamlarımızın talepleri bizim için çok önemlidir. 2014 yılında ne yapmalıyız sorusuna birlikte cevap bulmak için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Hangi iş dallarında kurs açacağımızı net bir şekilde belirleyerek yol haritamızı hazırlamalıyız “ dedi
Toplantıya katılan TTSO başkan vekili Mustafa Göktekin, oda olarak Tavşanlı’da faaliyet gösteren iş adamlarını bir araya getirerek oda bünyesinde bilgilendirme ve istişare toplantısı yapabileceklerini, burada ki birliktelikte istihdam konusunda ki talepleri alabileceklerini belirtti.

Bu arada 2013 yılında İş-kur destekli açılan kurslarda Tavşanlı ilçesine 3 milyon TL’lik bir destek sağlandığı, bu rakamında Kütahya’da ki toplam desteğin yarısını oluşturduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA