Öğretmenden Örnek Davranış

Kadirli ilçesinde öğretmenlik yapan İbret Dal, Adana'da yaralı bulduğu balıkçıl su kuşuna sahip çıktı.

Anadolu Öğretmen Lisesi'nde öğretmenlik yapan Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir işi nedeniyle Adana'dan gelirken Seyhan Barajı kenarında yerde yaralı olarak gördüğü su kuşunu alarak, tedavisi için Kadirli'ye getirdiğini söyledi.

Su kuşunu ilk olarak bir veteriner hekime götürdüğünü ve daha sonra Kadirli Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl ile Adana Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcı Yüksel Abdinoğlu'nun yardımlarıyla kuşu Osmaniye'ye gönderdiklerini ifade eden Dal, "Adana'da baraj kenarında yatan su kuşunun yaralı olduğunu gördüm. Çevredeki kedi ve köpekleri de görünce kuşu alarak Kadirli'ye getirdim. Tedavisi için yardımcı olan ayın Abidinoğlu ve Kızıl'a teşekkür ediyorum. İçim rahat. Sonuçta kuşta olsa bir canlının tedavisini yaptırdım. Çok mutluyum" dedi.

Adana Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcı Yüksel Abdinoğlu ise teslim aldıkları balıkçıl kuşun Osmaniye Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğündeki tedavisinin ardından iyileşmesi halinde doğaya bırakılacağını belirterek, öğretmen İbret Dal'a teşekkür etti.

Kaynak: AA