Kardemir’den Başbakan’a Davet

KARDEMİR yatırımı biten tesislerin açılışı için Başbakan’ı bekliyor.

Kardemir’den Başbakan’a Davet
KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve Genel Müdür Fadıl Demirel, bir etkilikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e 3 milyon ton hedefinde yürütülen yatırımların büyük kısmının tamamlandığını ve bunların açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması talebinde bulundular.

Fabrikanın devam eden yatırımları ile ilgili olarak Şahin’e bilgiler veren Genel Müdür Fadıl Demirel, “ 5. Yüksek fırının 2 ay içinde tuğlaları örülmeye başlanacak. Önümüzdeki yıl yüksek fırınımızı açacağız. Bunun yanı sıra önümüzdeki ay Kok fabrikasını devre alıyoruz. 90 Milyon dolarlık bir yatırım. Biten birkaç yatırımımız daha var. Sinter fabrikası, oksijen fabrikası ve enerji santralimizi devreye girdi. Kütük makinemiz hizmete girdi. Bunların açılışlarını yapmadık ve açılışları büyük tutmak istiyoruz. Bu konuda sizinde desteğiniz ile sayın Başbakanımızı davet etmek istiyoruz. Bu yatırımlarımız 3 milyon ton hedefinde yapılan yatırımlar ve büyük yatırımlar hepsi. Temeli atılacak yatırımlarımız da var. Hem temel atma hem de toplu açılış yapmış oluruz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, Başbakan’ın seçim gezileri kapsamında Karabük’e geleceğini belirterek, “ Bu aşamada bunları açmak için Başbakanımıza bizzat kendim ileteceğim. Belki kendisi daha erkende gelmek isteyebilir. Şubat yada Mart gibi açılış yapabiliriz” dedi.

Kaynak: İHA