Chp Grup Başkanvekili İnce, Tokat'ta

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Biz kimsenin kıyafetine karışmayız. Biz Türkiye'nin özgür olmasını, demokratik olmasını isteriz" dedi.

İnce, CHP Niksar İlçe Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen belediye başkan adayı tanıtım toplantısında, Demokratikleşme Paketi'ne değindi. Paketin günlerdir açıklanmadığını belirten İnce, "O 'demokratikleşme paketi' dedikleri paket, AKP'nin genel merkezinde pişirilmiş, tuzu biberi de İmralı'da katılmıştır. Bu paket günlerdir açıklanmıyor, hazırlanıyor" diye konuştu.

İnce, 11 yıldır Meclis'te olduğunu dile getirerek, "Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, bin 500 maddelik, 2 bin maddelik kanunlar geçirdik. Bin 500 maddelik, 2 bin maddelik bir kanunun bile redaksiyon süresi 22 gündü. Ya siz kaç maddelik bir kanun hazırlıyorsunuz, kaç gündür hazırlıyorsunuz. Olay nedir biliyor musunuz? Paketi İmralı'ya gönderdiler, oradan tasdik bekliyorlar. Olay budur" ifadesini kullandı.

Demokratikleşme Paketi ile ilgili eleştirilerini sürdüren İnce, "Biz kimsenin kıyafetine karışmayız. Biz Türkiye'nin özgür olmasını, demokratik olmasını isteriz ama siz söylediklerinizden utanacaksınız. 'Benim başörtülü bacım' diye konuşuyorsun. Başörtüsüzler senin bacın değil mi? Başörtülüler de bizim bacımız, başörtüsüzler de bizim bacımız, hepsi bizim bacımız" dedi.

Partililere seslenen İnce, yerel seçimlerde herkese iş düştüğünü ifade etti.

Kişisel kaprislerin bir kenara bırakılması gerektiğini belirten İnce, şunları söyledi:

"Senin kişisel kaprislerin Cumhuriyet'in değerlerinin yanında solda sıfır kalır. Cumhuriyet ve geleceğimiz tehlikedeyse, aşımız, ekmeğimiz, kadın erkek eşitliğimiz, medeni kanunumuz, generalimiz, ovalarımız, madenlerimiz, torunlarımızın geleceği tehlikedeyse kişisel kaprislerini bir kenara bırakacaksın. Partinin genel başkanını, partinin milletvekilini, ilçe başkanını, il başkanını, belediye başkanı adayını sokakta tartışmayacaksın. Gözünü seveyim bunu yapmayacaksın. Hep beraber olacağız."

İnce, bir basın mensubunun "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı mısınız?" sorusunu, "Kulağımda bir sorun var duyamıyorum. Bu soruya Tokat'tan cevap verilmez. Siz görevinizi yapıyorsunuz ama ben üç günlük siyasetçi değilim" şeklinde yanıtladı.

Konuşmanın ardından CHP'nin Niksar Belediye Başkanı adayı Yasemin Yıldırım ile belde belediye başkanı aday adayları basına ve kamuoyuna tanıtıldı.

Kaynak: AA