Çanakkale'den Kısa Kısa

Preveze Deniz Zaferinin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çanakkale'de tören yapıldı.

Nara Barbaros Şehitliği'ndeki törene, Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, daire müdürleri ve askeri personel katıldı.

Çanakkale Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra "Şehitlik Defteri" imzalandı.

Törenin ardından Nara Kalesi'nde Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü ile ilgili sunum yapıldı.

-Kurtiz'in cenaze töreni için araç kaldırılacak

İstanbul'da 77 yaşında vefat eden sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz'in, Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenecek cenaze törenine katılmak isteyen kişiler için Çanakkale'den araç kaldırılacak.

Çanakkale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 29 Eylül Pazar günü Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi yakınındaki Çamlıbey köyünde öğle namazına müteakip düzenlenecek cenaze törenine katılmak isteyen vatandaşlar için sabah saat 09.00'da belediye binası önünden araç kaldırılacağı bildirildi.

Açıklamada, cenazeye katılmak isteyen vatandaşların belirtilen saatte belediye binası önünde bulunması gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA