Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

Başmakçılı çiftçiler, sertifikalı buğday tohumlarını, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü önünden teslim aldı.

Başmakçı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Oğuz Yıldırım, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteğiyle ilçede sertifikalı tohum dağıtımının yapıldığını bildirdi.

Yıldırım, bu kapsamda 66 ton bayraktar, 36 ton eminbey cinsi buğday tohumunun Başmakçı'da çiftçiye dağıtıldığını ifade etti.

Destekleme kapsamında 88 çiftçinin müracaat ettiğini aktaran Yıldırım, yüzde 30 indirimle, buğday torbasının satıldığını belirtti.

-Öğrencilere, Acıgöl eğitimi

Hacettepe Üniversitesi ve İngiltere'deki Rufford Vakfı'nın destekleriyle Acıgöl'de yapılan çalışmalar kapsamında Başmakçılı öğrencilere eğitim verildi.

Acıgöl'deki çalışmalara katılan Hacettepe Üniversitesi araştırma görevlisi Baran Yoğurtçuoğlu, yaptığı açıklamada, Acıgöl'de yaşayan 'bir küçük dişli sazancık' isimli koruma projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Acıgöl'de yaşayan dişli sazanın habitat çalışmaları, beslenmeleri, yaşam biçimleri ve mücadelelerini incelediklerini dile getiren Yoğurtçuoğlu, şöyle konuştu:

"Bu çalışma kapsamında öncelikle çocukları bilgilendirerek, eğitim çalışması yaparak projeyi tanıtıyoruz. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim semineri vereceğiz. En somut şekilde öğrencilerle paylaşmamış bizi ileriki kuşaklara taşıyacak, çocuklar burada öğrendiklerini ailelerine anlatacaklar. Daha sonra arkadaşlarına anlatacaklar, gittikleri her yere çevre bilinciyle doğayı koruyarak, kirletmeyerek yaşama geçirecekler. Bu çalışmamız da daha kalıcı olacak, daha sağlam olacaktır. Doğa bilinci küçük yaşlarda kazanılınca anlamlı. Doğru yerden başladığımıza inanıyoruz.."

Eğitime katılan öğrencilere dişli sazan figürünün bulunduğu tişörtler dağıtıldı.

Eğitimler Prof. Dr. Güler Ekmekçi, Prof. Dr. Mehmet Ekmekçi, Araştırma Görevlisi Baran Yoğurtçuoğlu, Yrd. Doç. Dr. Şerife Gülsün Kırankaya tarafından verildi.

Kaynak: AA