3,5 Dakikada Yangına Yetişiyorlar

Yangından Korunma Haftası Beyşehir ilçesinde de kutlanıyor.

Beyşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Selvi, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında her yıl kutlanan Yangından Korunma Haftası kapsamında gazetecilere açıklamada bulundu.

Beyşehir kent merkezinde itfaire arazözlerinin en fazla 3,5 dakika içerisinde yangın mahalline ulaşarak yangın vakalarına müdahale edebilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Selvi, teşkilatın 3 itfaiye arazözü, 1 kurtarıcı ve 25 personelle bölgenin tamamında görev yaptığını vurguladı.

Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile birlikte Konya'da 5 bölge itfaiye teşkilatı oluşturulacağını, Beyşehir'in de bu 5 bölgeden biri olacağını ifade eden Selvi, "Beyşehir'de konuşlandırılacak bölge itfaiye teşkilatının Beyşehir ile etrafındaki 5 ilçeye de hizmet vermesi planlanıyor" dedi.

İtfaiye teşkilatına kazandırılan 32 metre uzunluğa sahip merdivenli yeni itfaiye aracı ile artık yüksek katlı binalarda yaşanabilecek yangın olaylarına da müdahale edebilir hale geldiklerini aktaran Selvi, şunları kaydetti:

"Beyşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı her yıl ortalama 500 bina, araç ve anız yangınına müdahale ediyor. Yeni kurulan sistemle Konya 112 Komuta Merkezi ile de daha hızlı irtibat halinde olmaya başladık. Özellikle sıkışmalı trafik kazası ve yangınlarda 112 ekipleri anında 110 ekiplerimize ulaşabilen bir altyapıya kavuştu."

Kaynak: AA